Foto: Jelgavas reģionālā tūrisma centra arhīvs
Lai pavasaris iesāktos aktīvi, jelgavnieki un pilsētas viesi aicināti iesaistīties pastaigu maršruta izaicinājumā, apvienojot izkustēšanos svaigā gaisā ar pilsētas pamatīgāku izzināšanu.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) izstrādājis astoņus maršrutus Jelgavas pilsētā. Īsākais maršruts ir aptuveni kilometru, bet garākais – ap 4,5 kilometrus garš. Maršrutos ietvertas tādas jelgavnieku un pilsētas viesu iecienītas pastaigu un atpūtas vietas kā Pasta sala, Pils sala, Vecpilsētas ielas kvartāls, koka laipas Svētes palienes pļavās, Langervaldes mežs un citas. Maršruti ir piemēroti pastaigām visa gada garumā.

Pastaigu izaicinājumā var piedalīties no 22. marta līdz 5. aprīlim. Diviem izaicinājuma dalībniekiem būs iespēja saņemt balvu par dalību aktivitātē.

Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekiem ir jāizstaigā visi šajā aktivitātē iekļautie Jelgavas pilsētas maršruti un kādā no fizisko aktivitāšu izsekošanas aplikācijām jāatzīmē, cik kilometri ir pievarēti. Ar rezultātiem un foto mirkļiem no pastaigu maršrutiem cilvēki aicināti dalīties sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram", atzīmējot tos ar mirkļbirkām #visitjelgava un #pastaiguizaicinajumsjelgava. 6. aprīlī pēc nejaušības principa tiks izlozēti divi balvas ieguvēji.

Ar pastaigu izaicinājumā iekļautajiem maršrutiem un noteikumiem tuvāk var iepazīties Jelgavas pilsētas un apkārtnes tūrisma mājaslapā www.visit.jelgava.lv. Tur atradīsiet audiogida stāstus par pilsētas apskates objektiem, kas būs lielisks papildinājums pastaigu izaicinājumam.

JRTC aicina ceļot atbildīgi un ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!