Foto: Publicitātes foto

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs no 2019. gada piedāvā iespēju katra mēneša trešajā sestdienā, iegādājoties biļeti Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa apskatei, doties iepazīt torņa ekspozīcijas kopā ar gidu bez papildu samaksas. Pirmā šī gada atvērtā ekskursija notiks jau sestdien, 19.janvārī, pulksten 11, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Atvērtās ekskursijas notiks regulāri katra mēneša trešajā sestdienā pulksten 11 un tajās varēs piedalīties jebkurš interesents.

Ekskursijas laikā torņa deviņos stāvos kopā ar gidu varēs apmeklēt trīs ekspozīcijas, kurās iepazīt Jelgavu un tās vēsturi, izzināt pilsētas simboliku, Latvijas brīvvalsts pirmos prezidentus – zemgaliešus, Zemgales tautastērpus, kā arī Sv.Trīsvienības baznīcas vēsturi. Ekspozīcijas ir interaktīvas un ļauj līdzdarboties – atklāt pilsētas ģerboņa noslēpumus, salikt no gabaliņiem Zemgales karti, virtuāli viesoties prezidenta kabinetā, izmēģināt latvju rakstu šūšanu un daudz ko citu. Tāpat būs iespēja kopā ar gidu apmeklēt izstāžu zāli un torņa skatu laukumu 9. stāvā, un uzzināt vairāk par redzamajām pilsētas dominantēm no 37 metru augstuma.

Foto: Publicitātes attēli

Jāpiebilst, ka torņa pirmajā stāvā atrodas tūrisma informācijas centrs (TIC), kur ir iespēja iegūt jaunākos tūrisma materiālus par Jelgavu un apkārtni, kā arī citām Latvijas pilsētām, un saņemt tūrisma speciālistu konsultācijas. Tāpat TIC var izmantot interaktīvo Jelgavas pilsētas un apkārtnes karti un īpašā klausulē noklausīties 25 audiogida stāstus par Jelgavas nozīmīgākajiem pilsētvides objektiem, kā arī nosūtīt kā sveicienu elektronisku e-kartīti ar sezonai atbilstošiem pilsētas skatiem.

Pirmā torņa atvērtā ekskursija notiks sestdien, 19.janvārī, pulksten 11. Interesenti aicināti ierasties nedaudz agrāk. Lai piedalītos ekskursijā, jāiegādājas ieejas maksa Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī – biļetes cena pieaugušajiem ir 2,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – viens eiro, pirmsskolas vecuma bērni torņa ekspozīcijas var apmeklēt bez maksas. Plānotais ekskursijas ilgums ir viena stunda. Iepriekš pieteikties nav nepieciešams.

Ko vēl aplūkot, ja ceļi veduši uz Jelgavu, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!