Jemenā, Al-Mahras provincē omāniešu pētnieki pirmoreiz nolaidušies 112 metrus dziļā pazemes akā, ko vietējie uzskata par džinu mājokli, vēsta aģentūra "Reuters".

Milzu atvere tuksnesī Jemenas austrumos tiek saukta par "Aku uz elli", un tiek uzskatīts, ka līdz šim tā nav pētīta, lai gan par šā objekta esamību jau gadsimtiem zinājuši vietējie iedzīvotāji. Tiem neparastais dabas veidojums, saprotams, šķitis noslēpumains un saistīts ar ļaunajiem spēkiem.

"Nekur nebija redzami nedz kāju nospiedumi, nedz citas cilvēka darbības liecības," portāls "7news.com.au" citē ģeoloģu Muhamedu Al Kindi. "Nav dokumentēta neviena ekspedīcija, līdz ar to nav pārliecības, ka šeit kāds pabijis pirms mums, lai gan simtprocentīgi to apgalvot nevar."

Barhutas akas mutes diametrs ir 30 metri.

Pētnieki nolaidās akā, kur atrada iespaidīgus stalagmītus un aku pērles kalcija karbonāta nogulsnes, ko veido ūdens pilieni, kā arī nelielus ūdenskritumus. Akā dzīvo čūskas, abinieki, putni, bet uz grīdas ir dažādi beigti dzīvnieki, kas, visticamāk, gājuši bojā, iekrītot caurumā.

Pētnieki nogaršojuši ūdeni, kas plūst akā, un, par spīti seniem ticējumiem, ka tas ir "ļauns" un indīgs, visi ir dzīvi un veseli. "Mēs izdzērām veselu pudeli, un nekas ar mums nenotika!" smejas Al Kindi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!