Foto: Publicitātes foto
Šogad vienā no prestižākajām ceļojumu nozarēm - kruīzu kuģu lauciņā - jūrā tiks nolaisti vairāki milži, kas centīsies greznībā un izklaides iespējās viens otru pārspēt un izkonkurēt. Jau tagad zināms, ka šopavasar okeānus un jūras iekarot dosies pasaules lielākais un dārgākais kuģis, tāpat vilties, šķiet, neliks arī pārējie jaunie kuģi.

Lielākais kruīza kuģis pasaulē

Jau 2016. gada aprīlī jūrā dosies kompānijas Royal Caribbean jaunais kruīza kuģis, kas būs lielākais pasaulē. Kuģim "Harmony of the Seas" paredzēti 16 stāvi, kuros pietiks vietas 5479 viesiem.

Šī milzeņa garums būs 362,15 metri. Tas gan ir tikai nedaudz vairāk nekā pašlaik lielākajiem kruīza kuģiem – "Allure of the Seas" un "Oasis of the Seas", kuri ir 362 metrus gari.

Superkuģa būvniecība izmaksāšot 1,35 miljardus ASV dolāru jeb 1,20 miljardus eiro. Tā pirmais brauciens paredzēts 2016. gada aprīlī. Uz kuģa būs trīs daudzstāvu ūdens slidkalniņi, bārmeņi - roboti (tādi jau ir uz kompānijas "Royal Caribbean" jaunākā kuģa "Quantum of the Seas", ko pašlaik dēvē par pasaules tehnoloģiski vislabāk aprīkoto kuģi) un karuseļi.

Gardēžiem tiks piedāvāti divi kulinārie koncepti – japāņu un meksikāņu modernās un tradicionālās virtuves apvienojumi. Savukārt "branča" piedāvājums būšot no populārās kafejnīcas "Starbucks". Kruīza kompānija arī sola, ka uz šī kuģa būs pieejams ātrākais internets jūrā, raksta The Telegraph.

Līdzīgi kā divi pārējie milzu kuģi šajā klasē, arī "Harmony" būs sadalīts septiņos "rajonos": Centrālparks, Karaliskā promenāde, "Boardwalk", Baseinu un sporta zona, Vitalitātes zona (SPA un skaistumkopšana), Izklaides pils un Jauniešu zona. Paredzēts, ka tajā būs arī citas uz "māsaskuģiem" jau iecienītas izklaides, piemēram, sērfošanas stimulators un iespēja laisties pa trosi.

Kompānija "Royal Caribbean" pašlaik rekonstruē vēl divus lielos kuģus – "Anthem of the Seas", kas jūrā atgriezīsies aprīlī, un "Ovation of the Seas", ko atkal ūdenī nolaist paredzēts 2016. gada aprīlī. Kad šie trīs kuģi dosies jūrā, kruīza kompānijas flotē būs 25 atpūtas kuģi, raksta The Telegraph. Lielākā daļa no tiem ir bāzēti Floridā, ASV, bet "Anthem of the Seas" un "Quantum of the Seas" bāzes osta nākamvasar būs Sauthemptona Lielbritānijā.

Kā liecina mājaslapā cruisemapper.com pieejamā informācija, Royal Caribbean 2014. gada septembrī piereģistrējusi vēl trīs kuģu nosaukumus: "Apex of the Seas", "Emblem of the Seas" un "Joy of the Seas", kas visticamāk liecina, ka viņi plāno būvēt vēl trīs kruīza kuģus ar šādiem nosaukumiem.

'Koningsdam' ar siltumnīcu un muzeju uz klāja

Foto: Publicitātes foto

Šis milzenis izbrauks jūrā maijā un uz tā varēs atrasties 2650 pasažieri. Uz šī holandiešu un amerikāņu uzņēmuma kuģa atradīsies gan siltumnīca ar dārzu, kurā augušos gardumus savos šķīvjos varēšot atrast pasažieri, gan slavenā Amsterdamas karaliskā muzeja Rijksmuzeja ekspozīcija ar vecmeistaru darbu reprodukcijām, raksta The Daily Mail.

Pateicoties sadarbībai ar Ņujorkas Linkolna centru, mūzikas fani uz šī kuģa varēšot baudīt mūziku blūza klubā un klasiskās mūzikas salonā.

"Koningsdam" līdz pat šī gada novembrim uzturēsies Eiropā, bet nākamziem kuģos no Floridas uz Karību salām.

Kuģa "Koningsdam" īpašnieki ir uzņēmums The Holland America Line.

'Carnival Vista' - izbrauciens ar velosipēdu virs viļņiem

Foto: Publicitātes foto

Arī kuģis "Carnival Vista" jūrā dosies šī gada maijā un papildinās Carneval floti.

Tas kuģos vidusjūrā un piedāvās visdažādākās izklaides un aktīvās atpūtas iespējas - lielākais jaunums būs riteņbraukšana debesīs jeb "SkyRide", kur pasažieri varēs izklaidēties un uzturēt sevi formā, braucot pa sliedi vairāku metru augstumā, kurā karāsies kas līdzīgs velosipēdam, kamēr apakšā skalosies jūras viļņi. Tāpat uz kuģa būs IMAX pirmais kinoteatris uz ūdens.

'Seven Seas Explorer' - pats dārgākais kruīzs

Foto: Publicitātes foto

Kompānijas Regent kuģis "Seven Seas Explorer" no Montekarlo ostas izbrauks jūlijā, raksta The Daily Mail. Tas jau tagad nosaukts par pasaules dārgāko kruīza kuģi.

Ikviens no tā 750 pasažieriem tiks izmitināts milzīgos apartamentos ar balkonu, bet smalkākajos no tiem - Regent Suite - būs arī lielas klavieres un pat privāts spa.

Ceļojuma pakete, kurā iekļauts viss, ietveršot gandrīz neierobežotu ekskursiju skaitu, dzērienus un dažādus citus labumus. Pēc vasaras Vidusjūrā kuģis ziemas sezonā dosies uz Karību salām.

Jaunais 'vikingu' kuģis

Foto: Publicitātes foto

"Viking Sea" ir otrais jūras kruīza kuģis, kas tiek nolaists ūdenī upes kruīzu kompānijas Viking flotē. Līdz šim Viking nodarbojās ar upes kruīziem, bet pērn kompānija izgājusi "plašākos ūdeņos" ar jauno Viking Ocean Cruises.

Pasažieriem uz tā klāja tiek solīts moderns skandināvu dizains, bet ekskursijas krastā jau būšot iekļautas kruīza cenā. The Telegraph to salīdzina ar šiku skandināvu slēpošanas kūrortu uz ūdens. Īpaši tiek izcelts brīnišķīgais ziemas dārzs, kurā var baudīt pēcpusdienas tēju sliktā laikā, un plašais baseins, kur peldēties, noraugoties zvaigžņotās debesīs.

Šis kuģis šovasar brauks visapkārt Eiropai - no Skandināvijas līdz par Turcijai. Pirmais kuģa brauciens notiks 10. maijā no Norvēģijas pilsētas Bergenas.

Par pašlaik lielākajiem kruīza kuģiem pasaulē, lasiet šiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!