Foto: Publicitātes foto

Maijā lielākais viesnīcu operators Вaltijā – uzņēmums "Mogotel" – atvēris jaunu četru zvaigžņu viesnīcu "Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala". Tā atrodas kūrorta pašā centrā – Jaunajā ielā 12, minūtes gājienā no Jomas ielas un 200 metru attālumā no Dzintaru pludmales, informē "Mogotel".

Viesnīcas ēka 2023. gadā tika pilnībā renovēta, un nu "Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala" piedāvā 26 modernā skandināvu stilā ieturētus numurus, kas apvieno minimālismu un kūrorta atpūtas komfortu. Viesiem pieejama atvērtā terase ar zviļņiem, kas ir piemērota vieta saules peldēm un atpūtai svaigā jūras gaisā priežu meža ielenkumā. Viesnīcas pirmajā stāvā atrodas zāle brokastīm.

Nozares speciālisti prognozē, ka pieprasījums pēc viesnīcu pakalpojumiem Latvijā šogad tuvosies 2019. gada līmenim, bet vēl to nesasniegs. Viesnīcu noslodze iepriekšējā līmenī varētu atgriezties 2024. gadā. Arī "Mogotel" analīze apstiprina šo prognozi: "Domājam, ka 2023. gadā Rīgā un citās Latvijas pilsētās viesnīcu noslodze joprojām būs aptuveni par 10–15 procentiem mazāka nekā 2019. gadā. Tas skaidrojams ar faktu, ka ne Rīgā, ne arī visā Latvijā organizētā un grupu tūrisma pieprasījums nav atgriezies pirmspandēmijas līmenī. Tāpat arī Āzijas, ASV, Kanādas un citu valstu ceļotāju interese par Eiropu vēl nav pietiekami augsta," stāsta Jeļena Stirna, SIA "Mogotel" valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore.

Jūrmala joprojām ir otrs populārākais galamērķis Latvijā vietējo un ārvalstu tūristu vidū. Taču kūrortpilsētā ir izteikta sezonalitāte: viesnīcas, kas nepiedāvā plašu pakalpojumu klāstu, ziemā lielākoties ir slēgtas. Augsts pieprasījums Jūrmalā vērojams tikai divus mēnešus gadā – no jūnija otrās puses līdz augusta vidum – un ir ļoti atkarīgs no laikapstākļiem. Pilsētu apmeklē daudz pašmāju un kaimiņvalstu – Lietuvas, Igaunijas – atpūtnieku, kas rezervācijas veic pēdējā brīdī, skatoties pēc laikapstākļiem.

Arī "Rixwell Collection Seaside Hotel" plānota kā sezonāla viesnīca, taču, ja būs pietiekams pieprasījums, tā strādās visu gadu, sola uzņēmums.

Šī ir otrā "Mogotel" Jūrmalā atvērtā sezonas viesnīca (pirmā bija "Rija Eiropa Hotel Jurmala"), un otrā zīmola "Rixwell Collection" viesnīca (vēl Tallinā darbojas dizaina viesnīca "Rixwell Collection Savoy Boutique Hotel").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!