Foto: PantherMedia/Scanpix

Gādājot, lai atpūta kūrortpilsētā būtu sevišķi draudzīga un ērta ģimenēm, Jūrmala izdevusi ceļvedi aktīvas, veselīgas un radošas atpūtas plānošanai ģimenēm ar bērniem, informē Jūrmalas dome.

Ceļvedis "Jūrmala – kūrorts bērniem" pieejams trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Līdzās ģimenēm piemērotiem apskates un izklaides objektiem ceļvedī uzskaitītas vietas, kurās ērti pabarot vai pārtīt zīdaini, kur pieejamas rotaļu istabas, kā arī kafejnīcas ar bērnu ēdienkarti.

"Buklets "Jūrmala – kūrorts bērniem" veidots tā, lai ģimenes varētu izplānot tieši sev visērtāko un piemērotāko atpūtu, balstoties uz ģimenes praktiskajām vajadzībām. Vai nu tā būtu vajadzība pēc bērniem pielāgotas SPA programmas, bērnu ēdienkartes vai zīdaiņa pārtīšanas vietas, kā arī bērniem domātām radošām darbnīcām un kultūras pasākumiem, ko piedāvā kūrortpilsēta," ceļveža sastādīšanas principus skaidro Jūrmalas tūrisma informācijas centra vadītāja Gunta Ušpele.

Pilsētas infrastruktūra ļauj ģimenēm ar bērniem baudīt pilnvērtīgu atpūtu. Te ir svaigs preižu gaiss, "Zilā karoga" pludmales, tāpat pieejams ir "Dzintaru Mežaparks" ar rotaļu laukumiem dažādu vecumu bērniem, skrituļslidotāju trasēm, skeitparku, ielu basketbola laukumiem, 36 metrus augstu Dzintaru skatu torni. Iespējams arī doties pastaigā brīvā dabā pa pērn atjaunoto 3 kilometru garo Ķemeru tīreļa laipu vai apmeklēt "Līvu Akvaparku", kur šajā sezonā atklātas vairākas jaunas āra ūdens atrakcijas.

Jūrmalas pilsēta piedāvā arī plašas rehabilitācijas, ārstniecības un SPA atpūtas iespējas, tādēļ ceļvedī atzīmētas tās iestādes, kuras piedāvā bērniem pielāgotas SPA programmas, peldēšanas apmācību, jūras ūdens un minerālūdens baseinus un ūdens aerobikas topošajām māmiņām.

Ceļvedis"Jūrmala – kūrorts bērniem" pieejams Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā Lienes ielā 7, Jūrmalā un elektroniskā formā portālā www.tourism.jurmala.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!