Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Līdz ar adventi britiem sociālajos tīklos parādījies jauns apsmiekla objekts – valsts galvenā svētku egle, kas tradicionāli atvesta no Norvēģijas un uzslieta Trafalgaras laukumā Londonā. Šogad egle pagadījusies neproporcionāli skraja, kas daudziem šķiet nepatīkami, pat atbaidoši.

Sociālajos tīklos sacēlusies pamatīga šūmēšanās – kamēr vieni interesējas, kur palikusi daļa egles, citi vaicā, kurš un kādēļ apvainojis Norvēģiju.

Kāds "Twitter" jokdaris pieņem, ka egli cirpis Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona frizieris, kā zināms, politiķa ekscentriski spurainā sasuka vienmēr raisījusi ļaužu runas.

Tikmēr Trafalgaras laukuma egles oficiālā "Twitter" konta uzturētāji atjoko, ka eglei netrūkst puses zaru, tie vienkārši ievēro sociālo distancēšanos.

Trafalgaras laukuma Ziemassvētku egle nereti kļūst par dzēlīgu komentāru objektu. Arī aizpagājušajā gadā briti apsmēja ikgadējo dāvanu no Norvēģijas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tikmēr gan Vestminsteras padomes pārstāvji, gan norvēģi uzsver, ka vairāk nekā 20 metrus augsta egle no īsta meža nekad nebūs tik kupla un bieza kā mazie kociņi, kas speciāli audzēti Ziemassvētkiem.


Kopš 1947. gada Norvēģijas galvaspilsēta Oslo sūta dāvanu Londonai – egli, kas rotā Trafalgaras laukumu. Šī ir pateicība par nākšanu talkā cīņā ar nacistu okupāciju.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!