Foto: Vida Press
Izsmalcinātākie ceļotāji drīzumā varēs nakšņot vietā, ko eksperti jau nosaukuši par "pasaulē pirmo zemūdens viesnīcu". Viesi tajā, guļot gultā, pa logu redzēs garām peldošas haizivis, raksta "Vida Press". "The Conrad" viesnīcu un restorānu ķēde izziņojusi, ka vienā no Maldīvu salām – Ranghali – sākusi luksusa villas celtniecību zem ūdens.

Naktsmītnes un nakšņošana zem ūdens tūrisma jomā pasaulē nebūt nav kas jauns, tomēr līdz šim šādu pieredzi varēja gūt vien viesnīcās, kas izveidotas mākslīgā ūdens tilpnē – akvārijā – izveidojot tur viesnīcas tipa telpas. Šoreiz "The Conrad" gājis soli tālāk un ceļ naktsmītni Indijas okeāna dzelmē, vairāk nekā piecu metru dziļumā.

Luksusa atpūtas cienītāji jau pavisam drīz varēšot apmesties pirmajā zemūdens naktsmītnē, ko sauks "The Muraka", kas vietējā valodā nozīmē korallis.

Foto: Vida Press

"The Muraka" tiks atklāta novembrī, un viena nakts tajā izmaksās vismaz 50 tūkstošus dolāru jeb nedaudz vairāk nekā 40 tūkstošus eiro. Tajā pietiks vietas deviņiem viesiem. Zemūdens nams būs iekārtots divos stāvos, kur atradīsies arī sporta zāle, sauļošanās klājs, zemūdens skatu kupols, vītņu kāpnes, guļamistabas gan viesiem, gan sulainim, gan privātajai apsardzei. Protams, villā būs arī atpūtas telpas, virtuve, bārs un ēdamistaba.

Maldīvija ir salu valsts Indijas okeānā. Tā ir izvietojusies uz 26 atoliem, ko veido 1192 mazas salas, no kurām 200 salas ir apdzīvotas, bet tajās ir vairāk nekā 100 kūrortu. Nesen rakstījām par vienu no tiem, kur uz ūdens iekārtots brīnišķīgs kinoteātris. Vairāk šeit. Valsts galvaspilsēta ir Male.

Lūk, neliels ieskats plānotajā greznajā zemūdens villā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!