Foto: Shutterstock
Izvēlēties ceļojuma galamērķi ir grūti, taču reizēm vēl sarežģītāks uzdevums ir kompakti sapakot līdzi ņemamās mantas rokas bagāžā. Nereti naudas taupīšanas nolūkos cilvēki izvēlas visas nepieciešamas lietas satilpināt vienā rokas koferītī, nevis maksāt par nododamo somu. Tieši šī iemesla dēļ pastāstīsim un parādīsim, kā kompakti sakārtot ceļa somu.

Pirmkārt, apskati konkrētās aviosabiedrības noteikumus, kas attiecināmi tieši uz rokas bagāžām – svarīgi uzzināt, kāds ir maksimālais bagāžas svars, vai drīkst līdzi ņemt arī mazo somiņu un kādi ir atļautie izmēri. Pirms sāc pakot savu ceļa somu, izmēri izvēlētā kofera lielumu. Ja tas ir mazāks, aizņemies no draugiem vai paziņām citu somu, kuru izmantot kā rokas bagāžu, lai varētu līdzi paņemt vēl vairāk mantu.

Pirms likšanas koferī vēlreiz pārskati izvēlētās drēbes. Pārdomāts variants būs likt somā nevis visu, ko gribas, bet gan izvērtēt, kas ar ko ir velkams kopā. Piemēram, paņemot līdzi tikai trīs kreklus, trīs kurpes un trīs svārkus vai bikšu pārus, tev ir jau iespējams sakombinēt 18 dažādus variantus, tāpēc svarīgi pārdomāt katru līdzi paņemto apģērba gabalu un tā funkcionalitāti.

Foto: Shutterstock

Ja gribi ietaupīt vietu, nekārto drēbes vienkārši vienu otrai virsū, bet sarullē un noliec blakus. Šāda kārtošana prasīs ilgāku laiku, taču arī atbrīvos vietu citām mantām.

Vari izmēģināt arī vakuuma maisu – saliec tajā visas drēbes, kārtīgi pārbaudi, vai maliņas aiztaisītas ciet, un ar putekļu sūcēju izvelc gaisu! Redzēsi, ka maisa izmērs samazināsies teju trīs reizes, tāpēc varēsi līdzi paņemt vairāk mantu. Te gan vērts likt aiz auss, ka šādā variantā svars netiek samazināts, tāpēc kopējo kofera smagumu laiku pa laikam vajag pārbaudīt.

Tāpat atceries izmantot visas brīvās vietas, piemēram, ielikt zeķes apavos vai krekliņus somas malās.

Mazāka vieta noteikti koferī tiks aizņemta, ja mazās lietas un apģērba gabalus liksi atsevišķās somiņās. Mantas tiks sakārtotas kompakti, taču tas neattiecas uz nelielajām lietām, kuras var salikt iepriekšminētajās brīvajās vietās.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Starp citu, "Trakke" skaidro, ka koferis jākrāmē divreiz – pirmajā reizē viss jāsaliek somā, pēc tam jāizņem ārā un jāsaprot, ko var likt citādāk vai ko neņemt līdzi nemaz. Arī tad, ja pirmajā reizē viss šķietami koferī sakārtots labi, noteikti atradīsi vēl kādu brīvu vietu papildus drēbēm.

Šajā video iepazīsties gan ar dažādiem rokas bagāžas kārtošanas knifiņiem, gan padomiem, kuri palīdz atrisināt dažādas ķibeles. Piemēram, ap šķidruma pudelēm jāapliek plēve, lai tas neizlītu ārā, bet nedaudz naudas ieteicams glabāt izlietotā lūpu krāsas kastītē, lai sliktākajā gadījumā nepaliktu ceļojumā nemaz bez naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!