Foto: Shutterstock
Visi zina, ka daudzām mājām it kā nav "neveiksmīgā" 13. stāva vai viesnīcām 13. istabas (kuģiem – 13. kajītes), bet pat tie, kuri bieži nakšņo viesnīcās, ne vienmēr ievērojuši, ka tajās nav 420. numuriņa. Īpaši tas raksturīgi angliski runājošajām valstīm. Kāpēc tā? Izrādās, šim faktam saknes meklējamas 20. gadsimta 70. gadu bohēmas laikos, un šis skaitlis saistās ar zālītes lietošanu.

Mūsdienās viesnīcas visādi cenšas izvairīties no šī numura, jo tas no istabu durvīm nozūd pat ļoti bieži, bet pēcāk apkopējām šādos numuros ir krietni vairāk darba.

This hotel has no room 420.:https://t.co/Is7FvqvPr0 pic.twitter.com/mu7jxvYnlB
— El Hermano (@ElHermanoAmigo) 30 October 2015

Kādēļ tieši 420. istaba amerikāņus rosina uz nepiedienīgu un nelikumīgu uzvedību? Tas saistīts ar datumu, ko daudz kur zālītes cienītāji atzīmē kā starptautisko marihuānas dienu – 20. aprīli (angliski runājošie datumu raksta otrādi – 4.20.). Šajā dienā tieši pulksten 4.20 daudz kur pasaulē notiek arī pasākumi par labu marihuānas legalizācijai, raksta "The Mirror".

Viss sācies ASV, Kalifornijā, kur 1971. gadā bariņš studentu uzgājuši pamestu marihuānas audzētavu, skaidro "Mirror".

Jāpiebilst, ka mūsdienās daudzviet viesnīcās novērots, ka istabiņu numuri "420" tiekot zagti tik bieži, ka tos vairs neizvietojot – to vai nu nav, vai viesnīcu īpašnieki izgudro dažādus neparastus veidus, kā izvairīties no šī skaitļa, piemēram, uz istabas durvīm rakstot "419+1".

Līdzīgi ir arī ar ceļa zīmēm, kas norāda ceļa kilometrus – ASV dažviet izvietotas ceļazīmes ar skaitli "419.99".

Daudz kur sociālajos tīklos atrodamas arī bildes ar skaitli "420" un norādēm uz plāniem lietot narkotikas.

Found room # 420 with my partner in crime @hannahbrunelli #room420

A photo posted by Ty Holdener (@tyty1228) on Dec 30, 2013 at 12:15pm PST

The sign for room 420 has been stolen so many times in this Colorado hotel that they just stenciled the number right on the door.

This hotel has no room 420.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!