Foto: Foto:Jānis Vecbrālis

"Karostas festivāls 2022" šogad norisinās no 6. jūnija līdz 12. jūnijam Liepājā, turklāt ik gadu festivāla ietvaros tiek atklāts kāds jauns Karostas apskates objekts. Šogad tas ir Karostas Arsenāls – cara laika munīcijas noliktava Karostas mežā.

Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte "Tūrisma Gidam" stāstīja, ka 2019. gadā Karostas festivāla laikā tika atklāts Redans – līdz tam krūmos ieaugušas, piegružotas Liepājas cietokšņa drupas, kas tagad pārvērtusies par multifunkcionālu atpūtas vietu komplektā ar Karostas un Neatkarības kara muzeju, brīvdabas mākslas galeriju un labiekārtotu atpūtas vietu daudzveidīgām aktivitātēm.

2020. un 2021. gadā pastiprināta uzmanība tika pievērsta līdz tam apmeklētājiem slēgtajam Karostas ūdenstornim, kur tagad tiek rīkotas izstādes un atvērtās mākslinieku rezidences, piedaloties Latvijas izcilākajiem māksliniekiem.

Šogad Karostas festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt objektu, par kura esamību līdz šim nenojauta teju neviens liepājnieks. Karostas Arsenālā tiks izvietota instalācija "Shelter" (patvērums), kuru veidojis Ritvars Embrekts sadarbībā ar aktieriem Karīnu Tatarinovu un Mārtiņu Kalitu.

Arsenāls un Embrekta instalācija "Shelter" būs apskatāmas tikai desmit dienas – no 9. līdz 19. jūnijam, no pulksten 10 līdz 22.

Svinīga instalācijas atklāšana notiks 10. jūnijā pulksten 16.30.

Vairāk informācijas par Karostas festivālu pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!