Dzīve koku galotnēs arī šogad ir iespējama tepat Latvijā. Nedēļas nogalē no 5. uz 6. maiju norisinājās otrais āra dzīves festivāls "TreeHouse season opening'18" Ķeguma novada Birzgales pagastā, kas noslēdza nedēļu ilgu platformu kokā būvniecības procesu, pastāstīja viena no pasākuma rīkotājām Santa Grīva.


Festivāla apmeklētāji tika aicināti baudīt mūziku koku galotnēs, piedalīties dažādas atvērtās darbnīcās, kā arī apmeklēt šogad pirmās uzbūvētās platformas kokos. Festivālu apmeklēja vairāk nekā 200 cilvēku, kas kopš šīs tradīcijas aizsākšanas 2016. gadā ir lielākais uzņemto viesu skaits.

Pasākumu veiksmīgu padarīja 25 aizrautīgi jaunieši no piecām dažādām Eiropas valstīm, kuri piedalījās jauniešu apmaiņā "TreeHouse vol.2". Apmaiņas galvenie mērķi bija veicināt sadarbības prasmes jauniešu starpā un praktizēt radošumu, pielietojot biedrības "Piedzīvojuma gars" izstrādātās metodes komandu saliedēšanai un platformu būvniecībai kokos.

"Platformas mēs uzliekam sezonas sākumā un tās tiek nojauktas vēlā rudenī. Tā kā tās atrodas "Piedzīvojuma Gara" lauku bāzē, tad apmeklēt platformas ir iespējams, pirms tam piesakot pasākumus. Maijā pie mums brauc jaunieši uz klašu ekskursijām, viņi arī nakšņos te, ja vēlēsies. Kolektīviem piedāvājam gan būvēt jaunas platformas, gan nakšņot esošajās. Nākotnē tā varētu būt ne tikai būvēšana un nakšņošana, bet arī fotosesiju vieta, ballīšu vieta, kāzu vieta vai kas tāds," pastāstīja Grīva.

Pašlaik platformu uzstādīšanas apmācībām var pieteikties ikviens kolektīvs, kas vēlas sevi izaicināt divu līdz trīs dienu ilgam piedzīvojumam koku galotnēs. Papildus platformām piedāvā arī augsto vai zemo virvju aktivitātes.

Festivāls tika īstenots ar programmas ''Erasmus+: Jaunatne darbībā'' finansiālu atbalstu biedrības ''Piedzīvojuma Gars'' rīkotās jauniešu apmaiņas ''TreeHouse vol.2'' ietvaros.

"Piedzīvojuma Gars" ir pieredzes izglītības organizācija, kas vērsta uz personības attīstību grupas kontekstā. "Mums patīk iemest cilvēkus situācijās, kur tiem jākomunicē, jāsadarbojas un jāpaļaujas vienam uz otru, piedāvājot drošu, pielāgotu, izaicinošu mācību vidi. Visvairāk mīlam darboties dabā, ko izmantojam kā metodi pašapziņas celšanai," stāsta Santa Grīva.

Vairāk informācijas "Piedzīvojuma Gars" mājaslapā un "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!