Foto: Publicitātes foto

13. oktobrī ikviens laivot gribētājs aicināts doties rudenīgā braucienā pa Sauso Daugavu un izbaudīt skaistās, gadalaikam atbilstošās dabas ainavas. Brauciena laikā plānots apskatīt abus krastus Ķekavas un Salaspils novados.

Pulcēšanās sāksies pulksten 10 atpūtas vietā "Murdiņi" aiz Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcas. "Tad sēdīsimies laivās un kajakos, airēsim līdz Doles salai, kur izkāpsim un dosimies nelielā ekskursijā pa Daugavas muzeju. Pēc tam – atkal laivās, tālāk maršruts vedīs gar neapdzīvoto salu – Baltsēkli un Solāžu skanstu – augstu uzkalnu Daugavas krastā. Tas pazīstams kā viduslaiku nocietinājums, bet nav izslēgts, ka tā rašanās saistīta ar 1812. gada Napoleona armijas iebrukumu un gatavošanos karadarbībai Rīgas tuvumā. No Solāžu skansta paveras plašs skats uz Daugavu un upes sēkļiem," stāsta tūrisma organizatore Diāna Spertāle.

Nākamais pieturas punkts ir Annuška – apdzīvota vieta Doles salas galējā dienvidu punktā. Savulaik šī bija viena no pieturām upju tramvaja maršrutā Rīgas Centrāltirgus-Annuška-Doles sala. Tālāk tiks kuģots līdz Valdlaučiem, kur būs iespēja aplūkot nesen restaurēto Katlakalna ev. lut. baznīcu. Tā ir viena no Ķekavas novada arhitektūras pērlēm, celta pēc slavenā arhitekta K. Hāberlanda projekta un Romas Panteona parauga. Tai apkārt ir unikāls dendroloģiskais dārzs, kurā aug dažādi neparasti stādījumi. Laivu brauciena noslēgumā būs iespēja cienāties ar siltu zupu.

Foto: Publicitātes foto

Pieteikties laivu braucienam var, sūtot pieteikumu uz e-pastu turisms@kekava.lv vai visit@salaspils.lv. Jānorāda dalībnieku vārds, uzvārds, vecums (bērniem), vai vajadzīgs transports no finiša uz starta vietu, cik vietīgu laivu vēlaties nomāt, kā arī mobilā telefona numurs. Uz starta vietu – atpūtas vietu "Murdiņi" – no Ķekavas tūrisma informācijas centra var aiziet kājām, tā atrodas 800 metru attālumā. Rīgas ielā 26, Ķekavā, iepretī Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcai ir stāvlaukums, kur var novietot automašīnu.

Divvietīgās laivas noma - 21,00 eiro, trīsvietīgās laivas noma (2 pieaugušie un 1 bērns vai 2 bērni un 1 pieaugušais) - 23,00 eiro, kajaka noma - 25,00 eiro. Pieejami pieci kajaki. Airi, vestes un ūdensnecaurlaidīgie maisi iekļauti cenā. Ja nepieciešams transports no finiša, papildus jāmaksā divi eiro katrai personai.

Sīkāka informācija Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrā - tālr. 27017333 vai Salaspils novada tūrisma informācijas centrā – tālr. 67945440.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!