Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnā atklāts ilgi gaidītais gājēju tilts ar stikla grīdu pāri iespaidīgajai Zhangjiajie ielejai Hunaņas provincē. Tas ir pasaulē garākais un augstākais šāda veida tilts, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Pirmajās dienās pēc atklāšanas to pārpludinājuši ziņkārīgu tūristu pūļi, kas steidz uzņemt satriecošas fotogrāfijas. Jāpiebilst, ka šī ir arī nervus kutinoša vieta, jo zem tilta stikla grīdas atrodas 300 metrus dziļa aiza.

Foto: AFP/Scanpix

Jaunais tilts ir 430 metrus garš un sešus metrus plats. Tas pārspējis līdz šim garāko trošu tiltu, kas atrodas Austrijā, Tirolē – 405 metrus garo "Highline179", kas savukārt ir par 15 metriem garāks nekā "Kokonoe Yume" tilts Japānā. Šo tiltu bija paredzēts atklāt jau pērnā gada rudenī, bet vērienīgie būvdarbi aizkavējās.

Foto: AFP/Scanpix

Zhangjiajie fantastiskais dabas parks, kur atklāts jaunais tilts, ir vieta, kur atrodas arī Ķīnas Lielais kanjons, Tjanmeņa kalns un daudzas citas neparastas un tūristu iecienītas apskates vietas. Tas atrodas Hunaņas provincē. Šis nacionālais parks izmantots dažādu fantastikas un pasaku filmu uzņemšanai, piemēram, starp akmens stabiem lidinājās zilie ļaudis dāsni oskarotajā filmā "Avatars", raksta "Atlasobscura".

Parka atpazīstamākie objekti ir tieši kokiem apaugušie akmens stabi un zaļā ieleja. Ne velti tie iedvesmojuši filmas māksliniekus tam, kā uz ekrāniem izskatās Avatara zeme – Pandora. Interesanti, ka viens no kalniem pēc tam nosaukts par Avatara slavas kalnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!