Stacionāra, dabiska lieluma leģendārā kuģa "Titanic" kopija solās kļūt par centrālo objektu kādā atrakciju parkā Ķīnā. Uz tā klāja atradīsies muzejs, turklāt apmeklētājiem būs iespējams piedalīties arī kuģa katastrofas simulācijā, kas imitēs 1912. gada liktenīgos notikumus.

Interesanti, ka kuģa "Titanic" "ķīniešu versija", kuras tapšanas izmaksas tiek lēstas aptuveni 121 miljona eiro apmērā, atradīsies vairāk nekā 1 500 kilometru attālumā no tuvākā okeāna krasta - Sičuaņas provincē. Paredzams, ka objekts apmeklētājiem durvis varētu vērt 2016. gadā.

Su Šaojuņs, projekta investora "Seven Star Energy Investment Group" priekšsēdētājs, norādījis, ka "Āzijai nepieciešams savs Titānika muzejs".

Tiek solīts, ka projekts kļūs par ko vairāk kā tikai oriģinālā kuģa "Titanic" muzeju. Katastrofas simulācija ļaus vienlaikus vairākiem simtiem cilvēku izjust, ko nozīmē atrasties uz grimstoša kuģa.

"Kad kuģis sadursies ar aisbergu, tas vibrēs, gāzīsies," stāsta Šaojuņs. "Izmantojot skaņas un gaismas efektus, mēs sniegsim ļaudīm iespēju sajust ūdeni smeļamies uz tā klāja."

Plānots, ka Titānika kopijas būvniecība tiks uzsākta jau šogad. Izklaides un atpūtas parks "Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resort", kurā milzu kuģis kļūs par galveno atrakciju, apmeklētājus sola pārsteigt arī ar mākslīgajām pludmalēm, "6D" kinoteātri, kā arī pasaulē populāru tūrisma objektu replikām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!