Foto: DELFI

Klaipēda beidzot līdzinās Eiropas valstu lielajām galvaspilsētām, apgalvo dejojošo strūklaku šova mēģinājuma skatītāji - Klaipēdas Jūrassvētku organizatori un sponsori. Dejojošo strūklaku šovas svētkos, kas noritēs šajā nedēļas nogalē, no 25.līdz 27.jūlijam, solās būs svinību norises nagla.

Dejojošās muzikālās strūklakas uz Klaipēdu atvedusi kompānija no Latvijas un jau nedēļas sākumā ķērās klāt to uzstādīšanai. Trešdienā vēlu vakarā liela daļa strūklaku struktūras bija jau uzstādīta un varēja sākties šova mēģinājums.

"Šī būs unikāla izrāde. Pārrunas par šo šovu, ko vēlējāmies parādīt Jūras svētku laikā, aizsākās jau pirms gada. Pērn ieceri realizēt nevarējām, jo uzņēmumam visi laiki bija aizņemti," pastāstīja valsts aģentūras "Klaipėdos šventė" direktors, Jūras svētku organizētājs Romandas Žubris.

Projekta budžets ir teju 60 000 litu un tas ir aptuveni viena desmitā daļa no visa svētkiem atvēlētā budžeta. Acīmredzot strūklaku šovs iecerēts kā viens no galvenajiem svētku apmeklētāju uzmanības piesaistes akcentiem svētku laikā.

Strūklakas dejos pie skaņu celiņa, ko veidos no skaistām lietuviešu dziesmām par mīlestību un jūru. Mūziku papildinās gaismu un lāzeru efekti.

Žubris saintriģēja, ka īpaši iepsaidīga būs strūklaka 25 metru augstumā. No tās tiks radīts ūdens ekrāns, uz kura rādīs Klaipēdas un jūras svētku vēsturiskos kadrus.

Dejojošo strūklaku programma publikai tiks rādīta piektdienas un sestdienas vakarā plkst.22.30, 23.30, 00.30 un 01.15.

Tie, kas šovu vēros sestdien 23.30 kļūs par vēl vienas iespaidīgas izrādes lieciniekiem. Tūlīt pēc strūklaku šova Klaipēdas debesis izkrāsos Jūras svētku uguņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!