Netālu no Pērnavas kaimiņzemē atrodams kāds ļoti neparasts un skaists dabas apskates objekts. Tas ir Somā (Soomma) nacionālais parks, kas vasarā iecienīts kā pastaigu maršruts un savvaļas govju apskates vieta, bet pavasarī un rudenī tajā pulcējas laivotāji, jo šī vieta var lepoties ar piekto gadalaiku jeb paliem, kad ar laivu var braukt pa mežu un laukiem.

Kā "Tūrisma Gids" 15. marta rītā pastāstīja vietējais gids un Pērnavas koledžas pasniedzējs Aivars Rūkels, pašlaik ūdens līmenis Rīsas (Riisa) upē ir cēlies un ir pietiekams, lai sēstos kanoe laivā un dotos piedzīvojumos. Rūkels prognozē, ka arī brīvdienās ūdensprieki turpināsies, bet speciālists arī brīdina, ka kavēties nedrīkst, jo ūdens līmenis jau sāk kristies.

Lūk, neliels ieskats Somā parka izpētes izbraucienā 15. marta rīta agrumā.
Somā nacionālais parks ir iecienīta atpūtas vieta arī Latvijas ceļotāju vidū, tas atrodas dažu desmitu kilometru attālumā no Pērnavas un piedāvā gan laivošanas iespējas pavasarī un rudenī, gan īpašu slidošanas pārgājienu veidu ("kickspark") ziemā, bet vasarā aktīvās atpūtas cienītāji te labprāt dodas pārgājienos pa labiekārtotajām dabas takām un izmanto arī bezmaksas peldošās saunas, ko Igaunijas studenti pirms dažiem gadiem izveidoja. Vairāk lasi šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!