Foto: Vida Press

Austrālijas Zilajos kalnos (Blue Mountains) tiek piedāvāta iespēju dzīvot kā mūsdienu eremītam vai alu cilvēkam. Tas gan nenozīmē, ka būs jāguļ uz cietas zemes un jāpārtiek no paša savāktās pārtikas.

Eko būvnieks Laionels Bakets (Lionel Buckett) 14 mēnešus strādājis, lai pārvērstu lielu klinšu alu par īpaši smalku brīvdienu māju. Nakšņošana sajā modernajā "Flinstonu" namiņā izmaksās 734 līdz 960 Austrālijas dolāru jeb 508 līdz 665 eiro.

Šajos ne tuvu ne alu cilvēka mājvietai līdzīgajos apartamentos tālu no civilizācijas ceļotāji var izbaudīt visas ērtības – nelielā smilšakmens virtuve aprīkota ar visu nepieciešamo, plašajā dzīvojamajā istabā nebūs jāsalst, jo tajā ir gan ar malku kurināms kamīns, gan ar ķengurādu izklāta gulta. Milzīgas dubultā stikla durvis ved uz akmens terasi alas priekšā, no kuras paveras fantastisks skats uz mežaino ieleju.

Foto: Vida Press

Tāpat šajā "alā" ir arī vannas istaba ar spa vannu, arī nelielais akmens baseiniņš ir roku darbs, bet "zaļi domājošie" priecāsies par dabai draudzīgo tualeti un saules baterijām, kas nodrošina apgaismojumu. Alas ārpusē ir arī duša zem klajas debess.

Ja ar dabas skaistumu un vientulību nepietiek, alā ir arī televizors, kas atgādina par civilizāciju. Viesiem tiek nodrošināta gultas veļa un dvieļi, bet par pārtiku un dzērieniem jāparūpējas pašiem.

Laionels šo vietu atklājis, dodoties pārgājienā pa mežaino un kalnaino apvidu un kāpjot klintīs. 

Ala atrodas Zilajos kalnos uz rietumiem no Sidnejas. Jāpiebilst, ka labiekārtotā ala ir Baketa jaunākais izveidotais brīvdienu mājoklis, bet viņš piedāvā vēl septiņas citas interesantas un no dabīgiem materiāliem veidotas naktsmītnes jeb "mīlas kabīnes" ("Love cabins").

Vairāk par alu un citām Laionela Baketa mājām lasiet: lovecabins.com.au.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Vida Press, lovecabins.com.au un dailymail.co.uk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!