Foto: Ekrānuzņēmums

Pašā tūrisma sezonas sākumā darbu sācis Rēzeknes Tūrisma attīstības centra portāls www.latgale.travel. Portāls noderēs tiem, kuri grib braukt uz Latgali: atpūsties viesu mājās, apmeklēt visdažādākos pasākumus un koncertus, aktīvi atpūsties vai uzzināt par reģiona bagāto kultūrvēsturisko mantojumu. Tajā ir iespēja arī atrast informāciju par Latgales amatniekiem un aktīvās atpūtas piedāvājumiem un izplānot savas brīvdienas Latgalē.

"Darbs pie portāla veidošanas ilga aptuveni pusotru gadu, jo mēs sev izvirzījām diezgan ambiciozus mērķus. Mēs tiecamies uz to, lai portālā www.latgale.travel būtu pēc iespējas plašāka informācija par Latgales tūrisma produktiem un, galvenais, par to, kā maksimāli detalizēti saplānot savu ceļojuma maršrutu pa Latgali. Turklāt var saplānot visdažādākos maršrutus, tās var būt gan gastronomiskās tūres, gan svētceļojumi, gan braucieni ar bērniem un daudz kas cits. Turklāt portālā vienmēr būs vispilnīgākā un aktuālākā informācija par kultūras un citiem pasākumiem Latgales reģionā, jo, tā saucamā, sadzīves tūrisma attīstība ir viena no mūsu prioritātēm," stāsta Tūrisma attīstības centra vadītājs Mareks Grišins.

Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsver, ka tūrisma portāla izstrāde un atklāšana ir viens no svarīgākajiem soļiem stratēģiskā mērķa – Rēzeknes pārvēršanas par nozīmīga tūrisma centra, kurš ir interesants gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotājiem – īstenošanas ceļā. "Tieši tāpēc portāls piedāvā tūrisma informāciju ne tikai par Rēzekni, bet arī par visu Latgali kopumā. Mēs uzņēmāmies atbildību apkopot informāciju par naktsmītnēm, ievērojamām vietām, aktīvās atpūtas iespējam visā Latgalē, jo uzskatām, ka Rēzekne var būt gan ceļojuma galamērķis, gan sākumpunkts ceļojumam pa Latgali," teica Rēzeknes mērs.

Visa portāla informācija ir trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Tāpat portālā bieži tiks rīkoti konkursi un izlozētas biļetes, piemēram, uz koncertiem Latgales vēstniecībā GORS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!