Foto: Kaire Lerg
Jau pēc dažām dienām, 10. jūnijā, tiks atklāta Lotes zemes vasaras sezona. Tematiskais parks pārsteigs ar daudzām atrakcijām un personāžiem, kā arī aizvedīs apmeklētājus ceļojumā uz Mēnesi, par Baltijā lielākā tematiskā parka sezonas atklāšanu informē "Luminar Media".

Saskaņā ar uzņēmuma pārstāves Kaires Lergas sacīto, gatavošanās sezonai bijusi spraiga un aizraujoša. Tematiskais parks šogad pārsteigs ar jauniem personāžiem un vēl nebijušām atrakcijām. Bet galvenais notikums būs tas, ka Izgudrotāju ciema ļaudis šovasar dosies uz dziesmu svētkiem, kas notiks uz Mēness.

"Uz Mēness, kas spoži mirdz virs Lotes zemes, redzama kustība un dzirdamas balsis. Ar mušas Jāka palīdzību noskaidrojas, ka uz Mēness notiek dziesmu un deju svētki. Zinātkārajiem bērniem – Lotei, Rozei, Bruno un Albertam – rodas ideja doties uz Mēnesi, lai noskaidrotu, kas tur notiek. Kā viņiem veiksies un kādas aizraujošas lietas viņi kopā izdomās, kļūs skaidrs jau šovasar Lotes zemē," intriģē Lerga.

Uzvedums ''Interesants izgudrojums'' būs leduslāča Aleksa debija, kurš ir jauns iemītnieks Izgudrotāju ciemā. Alekss uzvedumā iepazīstina ar savu izcilo izgudrojumu – elektrostaciju, kas visu ciemu palīdz apgādāt ar saules, ūdens un vēja saražotu elektroenerģiju. Alekss ir personāžs, kurš izceļas ar apzinīgu attieksmi pret vidi, kā arī gan maziem, gan arī lieliem Lotes zemes apmeklētājiem māca pieņemt videi draudzīgākus lēmumus un samazināt savu ekopēdas nospiedumu.

Neskatoties uz daudzajiem jaunumiem, Lotes zemē joprojām būs pieejamas visu iecienītās aktivitātes. Katru dienu būs Sofijas un Adalberta baleta nodarbība, cūku ģimenes spilvenu kaujas stunda, mušas Jāka trokšņa taisīšanas darbnīca, maratons Izgudrotāju ciemā, sporta spēles, līksmošanās kopā ar Loti, Bruno un Albertu. Katras dienas kulminācijā paredzēts koncerts pulksten 16, kurā skanēs Lotes zemes tradicionālie un jaunie hiti. Visas dziesmas radījuši Lotes zemes jaunie aktieri, un tās apkopotas trīs diskos.

Šosezon Lotes zemē būs pieci jauni uzvedumi, kas notiek dažādos laikos visas dienas garumā: ''Interesants izgudrojums'', ''Noslēpumainais mēness'', ''Veļas diena'', ''Lotes un Rozes ceļojums uz Mēnesi'' un ''Adalberts stresa ietekmē''.

Tapusi arī jauna būve – elektrostacija, kas nodrošina ciemu ar saules, ūdens un vēja enerģiju. Ciema jaunais iemītnieks leduslācis Alekss pievērš uzmanību zināšanām par vidi, kā arī stāsta par ekopēdas nospiedumu. Lotes zeme bus atvērta no 10. jūnija līdz 27. augustam katru dienu no pulksten 10 līdz 18.

2023. gada vasaras sezonas īpašā programma: Dziesmu svētki uz Mēness.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!