Aprīlī jauns apmeklētāju centrs ikvienu sagaidīs vienā no unikālākajiem Baltijas muzejiem – Kohtlas raktuvju parkā, kur iespējams pazemes ejās izzināt neskarto bijušo raktuvju vidi. Jaunais apmeklētāju centrs ļaus izzināt naftas ieguves procesu.

Pazemes muzejs ir Igaunijas ziemeļaustrumos esošā Kohtlas Raktuvju parka saistošākā un aizraujošākā atrakcija, kuru veido agrākās raktuvju ejas aptuveni kilometra garumā. Ekskursijas gaitā ikviens apmeklētājs pārvēršas par kalnraci, uzliekot galvā ķiveri un pie jostas piestiprinot kalnrača lampu, nolaižas līdz astoņu metru dziļumā esošajās raktuvju ejās, sper soli īsto kalnraču pēdās un gūst ieskatu viņu kādreizējā darba dzīvē - visai nepatīkamos, mitros un krēslainos apstākļos.

Parks ierīkots bijušajās degslānekļa raktuvēs, tādēļ ir vēl jo iespaidīgāks un ļauj labāk izprast rūpniecības pagātni un nākotni. Pazemes pārgājiena laikā apmeklētāji nonāk dažādās kalnraču pazemes darbavietās - sprāgstvielu noliktavā, brauc ar īstu pazemes kalnraču vilcienu un iepazīstas ar pazemes tehniku un rakšanas tehnoloģijām. Apmeklētājiem ir iespējams arī pasūtīt garšīgas kalnraču pusdienas un izbaudīt tās kalnraču pazemes ēdnīcā.

Kohtlas raktuves slēgtas kopš 2001. gada. Taču, kas neatceras pagātni, dzīvo bez nākotnes, tādēļ igauņi pirms dažiem gadiem nolēma ķerties pie cirtņiem un ķiverēm, aizdegt kalnraču lampas un no jauna atklāt pazemes dārgumu krātuves ikvienam. Ik gadu kopš 2012. gada parks arvien paplašinājies, un nu jau tur ir visai daudz, ko apskatīt.

Turpat ir arī hostelis, kur vienkāršos, bet ētrtos apstākļos pārnakšņot.

Jāpiebilst, ka oficiālā tūrisma sezonas atklāšana Raktuvju parkā paredzēta 2. maijā, kad šim notikumam par godu tur notiks interesanti pasākumi un atrakcijas.

Darba laiks:

Otrdiena–sestdiena: 10.00 - 18.00
Pirmdiena, svētdiena: slēgts

Biļešu cena: pieaugušajiem no 10 eiro, ģimenes biļete no 25 eiro, pensionāriem, skolēniem un studentiem no 6 eiro.

Vairāk informācijas: kaevanduspark.ee

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!