Foto: Publicitātes foto

Jaunzēlandieša Braiena Koksa (Brian Cox) piemājas dārzā slejas brīnišķīga, zaļa un no dzīviem augiem "izaugusi baznīca", kas pārsteidz vēl vairāk, ja zini, ka tās "izaudzēšana" autoram aizņēmusi četrus gadus.

Kokss rūpīgi atlasījis dažādus savvaļas kokus, lai varētu izveidot īpaši skaistu baznīcu. Dažiem no tiem ir akmens krāsas stumbri, savukārt citi var lepoties ar reti skaistu un vieglu lapotni, kas nodrošina, ka baznīcā vienmēr ieplūst gaiši saules stari.

Foto: Publicitātes foto

Šī baznīca nav tikai Braiena hobijs, bet arī darbs - viņam pieder firma "Treelocations", kas specializējusies dzīvu koku izmantošanā arhitektūrā, pielietojot speciālus karkasus un mehānismus. Šīs tehnoloģijas četru gadu laikā ļāvušas viņam izveidot arī baznīcu, kas pilnībā būvēta no augiem. 

Koks iedvesmu šim darbam smēlies, vairākus gadus ceļojot un apbrīnojot pasaules baznīcas. "Kādu dienu izgāju pa sava pagalma durvīm un nodomāju: "Šajā laukumā nepieciešama baznīca!", un tā tas sākās. Atbrīvoju teritoriju 2011. gada aprīlī un uzmeistaroju metāla rāmi, uzzīmēju plānu, iekļaujot pētījumu rezultātus, ko vairāku gadu garumā biju veicis ārzemēs, analizējot baznīcas," stuff.co.nz stāstījis Kokss.

Baznīca pieejama apmeklētājiem, tāpat apskatāms arī Koksa brīnišķīgais dārzs. Ieeja šajā kompleksā pieaugušajam izmaksās 10 Jaunzēlandes dolārus jeb aptuveni sešus eiro. Tas atvērts svētdienās un otrdienās no pulksten 10 līdz 16. Grupām iepriekš jāpiesakās. Savukārt, ja vēlaties to noīrēt kāzām vai kristībām, šis pakalpojums maksās 150 dolārus stundā. 

Raksta tapšanā izmantota informācija no boredpanda.com un treechurch.co.nz.

www.embed-google-map.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!