Vai atcerieties filmu "Pludmale" ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā? Šīs filmas epizode, kurā di Kaprio varonis un slēgtās salas karaliene krita grēkā tika filmēta Taizemes salā Koh Phangan. Un šī sala patiešām ir radīta mūžīgai ballītei un grēkā krišanai!

Kādā janvāra dienā, nogurusi no aukstuma, pelēcības un mūžīgajām rūpēm, es nolēmu doties uz Taizemes salu Kop Phangan. Lai nokļūtu šajā paradīze salā, sākumā devos uz Bangkoku. Šim nolūkam visērtāk izmantot Uzbekistan Airways reisu Rīga - Taškenta - Bangkoka. Lidojums ir patīkams un ilgst tik vien, kā 12 stundas.

Pēc ierašanās Bangkokā, iesildīšanās nolūkos devos uz Khaosan road - ielu, kurā iespējams piedzīvot vistrakāko ballīti Bangkokas vidū. Khaosan ir dīvaiņu, "mugursomnieku", un vecpuišu ballīšu pulcēšanās vieta. Šis rajons nekad neguļ. Dienā - restorāni, naktīs - naktsklubi un bāri, kuri rautin rauj savās dzīlēs uzdzīves kāros eiropiešus un arī vietējos balliniekus. Ballītei noteikti vajag ļauties, tikai, lūdzu, mīļie, nezaudējiet veselo saprātu! (atcerieties filmu "Paģiras 2"?) Kādā brīdī milzu ļembasts, kas valda uz šīs ielas kļūst tik nevaldāms, ka man kļūst žēl neprātīgos balliniekus, kas šajā vietā cer atrast laimi. Pa vidu visam šim ārprātam, var mieloties ar vietējo pavāru gatavotajiem gardumiem vai turpat, ielas vidū, uz saliekamas lāviņas izbaudīt pēdu vai muguras masāžu. Vienīgie cilvēki, kas palīdz atgriezties realitātē ir budistu mūki, kuri ap pieciem, sešiem no rīta sāk parādīties arī šajā uzdzīves perēklī, nākot no tuvumā esošā klostera.

Kad Bangkokas uzdzīves virpulis pārpārēm izbaudīts, turpat Khaosan road nopērku biļetes, sēžos autobusā un dodos uz Surat Thani. No šīs vietas vēl tikai 3 ar pusi stundu brauciens mani šķir no galamērķa Koh Phangan.

Eiforijas ietekmē man nebija laika painteresēties par naktsmītni, bet tas nekādas problēmas nerada, jo apmulsušos tūristus rūpīgi "uzlasa" vietējie taksometru vadītāji, jautājot: "kurp man jūs nogādāt?" Visi pārējie izvelk savas rezervācijas un sauc dažādu viesnīcu nosaukumus, bet es atbildu, lai ved mani kaut kur uz priekšu. Runāts - darīts. Ir vakars un tumsa uz salas iestājas agri, tāpēc es nolemju izkāpt pie dejojoša, kā man šķiet, jogu bariņa jūras krastā. Par laimi atrodas brīva istaba un es nemanāmi ieplūstu līksmojošo viesu rindās.

Sala ir paradīzes gabaliņš zemes virsū - dzidrais, spilgti zilais ūdens, pludmales, palmas! Vienīgais, no kā šajā vietā ir jāuzmanās, lai jums, tādam no laimes apreibušam, uz galvas neuzkrīt kokosrieksts, ka patiešām ir biežākais eiropiešu nāves iemesls šajā salā. Pāris dienas pavadu dīki atpūšoties un tad TAS sākās.

Paņemu mugursomu, noīrēju skūteri un sāku braukt, kur acis rāda. Pirmais, kas iekrīt acīs, ir spilgtās reklāmas ceļa malā - Full Moon party, Jungle party, Half moon party, Black Moon party, Pirates night un tādā garā bez sava gala. Painteresējoties noskaidroju, ka dažādās salas vietās vai ik dienas ir kāda ballīte.


Visvairāk atmiņā palikusi Jungle party. Ieejas biļetes cenā ir iekļauts "welcome drink", taču ar šīsdienas pieredzi es ieteiktu ar tā baudīšanu neaizrauties. Dzēriena sastāvā esošais vietējais rums eiropiešus vienkārši gāž no kājām un nereti dzirdēju ļaudis sūdzamies, ka pēc pirmā dzēriena tukšošanas, viņiem vienkārši pazudusi atmiņa.

Ballīte ir ļoooti vērienīga - džungļu ieskautā ielejā, ģērbušies un izkrāsojušies luminiscējošās krāsās, ballinieki ļaujas Āzijas un Eiropas labāko dīdžeju trance mūzikas improvizācijām. Taču pasākumam bija arī savas ēnas puses.

Tā kā uz labierīcībām, kā visos lielos pasākumos bija garas rindas, drošsirdīgās eiropietes savas dabiskās vajadzības nokārtoja turpat blakus esošajos džungļos. Pēc šādas džungļu mazmājiņas apmeklējuma, mana jauniegūtā somu draudzene atgriezās saplosītām drēbēm, saskrāpētu miesu un šausmās zvērojošām acīm, jo izrādās, ballīšu laikā eiropietēm džungļos uzglūn vietējie, kas šāda veida "iepazīšanos" uzskata par pilnīgi normālu. Par laimi, mana draudzene tika sveikā cauri tikai ar izbīli!

Taču šī sala nav tikai ballīšu virpulis. Dodoties uz salas ziemeļiem, kur stiepjas vientuļas pludmales, var vaļoties, visas dienas laikā nesastopot nevienu dzīvu dvēseli. Tāpat mieru un harmoniju ir iespējams gūt slēgtajās pieczvaigžņu viesnīcu teritorijās un jogas centros. Neaizmirstams būs arī ēdienu - gardumu tirgus apmeklējums. Parastais latvietis vienkārši var apstulbt no plašā piedāvājuma.

Brīdinājums: nav iespējams turēties pretī neskaitāmo SPA procedūru vilinājumam. Nu, kaut vai neskaitāmu veidu masāžas, kuru cena svārstās no  3 - 5 latiem!

Ko būtu vērts iegādāties: bez tradicionālajiem budisma suvenīriem, ir vērts iegādāties kādu no luminiscējošajiem krekliņiem vai cepurītēm.

Kas obligāti jāēd: pēc balles, no rīta apēsts dzeltenais mango vai mazais ananass, jūs atgriezīs pie dzīvības un maksās vien pārdesmit santīmus.

Aptuvenās izmaksas:

Istaba viesu namā/būdiņā jūras krastā divvietīgā numurā - 8 eiro

Skūtera noma - 5 eiro dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!