Foto: LETA
Šajā nedēļas nogalē, no 7. līdz 9. februārim, Jelgava pārvērtusies īstā ledus karaļvalstī, pārsteidzot vietējos un pilsētas viesus ar varenām skulptūrām. Tur norisinās 22. Ledus skulptūru festivāls. Ko piedāvā šāda veida Baltijā vērienīgākais festivāls?

Šogad kopā ar 30 profesionāliem tēlniekiem no visas pasaules iespējams ļaut vaļu fantāzijai un atdzīvināt savas superspējas lielākajā ledus supervaroņu salidojumā. Tikšanās vieta – Pasta sala, J. Čakstes Bulvāris un brīvdabas koncertzāle "Mītava".

Lai gan supervaroņus visbiežāk asociējam ar Holivudas filmu varoņiem un to piedzīvojumiem, vienmēr ir vērts atcerēties, ka varoņi mīt arī starp mūsu pašu tautas leģendām, vēstures lappusēm un ikdienā. Tieši tik dažādas un pārsteidzošas ir festivāla skulptūras. Virtuozi interpretējot festivāla tēmu "Supervaroņi", arī šoreiz konkursa mākslinieki savas prasmes demonstrējuši divās kategorijās, kopā radot 45 unikālus ledus mākslas darbu, no kuriem augstākā ir gandrīz trīs metrus augsta.

Tāpat jāpiebilst, ka visas trīs festivāla dienas, aktīvi veidojot jaunus ledus objektus, labākie tēlnieki no Latvijas un Lietuvas demonstrēs savas superspējas dažādos paraugdemonstrējumu dueļos un šovos, kā arī būs iespējams baudīt muzikālus pārsteigumus un citas lustīgas aktivitātes.

Plašāk ar pasākuma programmu iespējams iepazīties te, bet turpinājumā neliels foto ieskats!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!