Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

2021. gada vasara Eiropā bija ārkārtīgi svelmaina, tika laboti vairāki karstuma rekordi. Kādi solās būt 2022. gada vasaras mēneši? Vai līdz mums nonāks karstums, kas jau tagad apņēmis Eiropas centrālo un dienvidu daļu? "AccuWeather" meteorologi tikuši skaidrībā, kur šovasar būs karstāk nekā parasti un kur – vēsāk.

Meteorologi uzskata, ka šogad Eiropai jāgatavojas ilgstošam karstumam, līdzīgam tam, kāds pieredzēts jau pērn. Taču siltais laiks ir tikai daļa no tā, kas Eiropas valstis sagaida tuvākajos mēnešos.

"AccuWeather" ekspertu grupa, kas nodarbojas ar ilgtermiņa prognozēm, izanalizējusi laika apstākļus visā pasaulē, lai izveidotu precīzu ainu par to, kas notiks Eiropā tuvākajās nedēļās un mēnešos. Kā apgalvo meteorologi Tailers Roiss un Alans Reparts, lielākajā daļā Eiropas šī vasara var būt pat vēl karstāka nekā parasti.

Vērts norādīt, ka augstā gaisa temperatūra var ievērojami ietekmēt eiropiešu izdevumus, jo prognozētā ilgstošā karstuma dēļ ar pilnu jaudu tiks darbinātas gaisa atvēsināšanas iekārtas. Kā paziņojis Roiss, daudziem šovasar elektroenerģijas jautājums var kļūt par īstu problēmu. Pēc viņa domām, īpaši asi to izjutīs FrancijasVācijas un Balkānu reģiona iedzīvotāji.

Portugāle, Spānija un Itālija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!