Foto: Andra Briekmane

14. decembrī pulksten 11 Ķemeru Nacionālajā parkā pie Kaņiera ezera ikviens interesents tiek aicināts iesaistīties dabas saglabāšanas darbos ar mērķi izveidot labvēlīgākus augšanas apstākļus kadiķu audzēm Kaņiera pilskalna apkārtnes zāļu purvos. Šajā decembrī Pasaules Dabas Fonds un Dabas aizsardzības pārvalde aicina dāvināt labu darbu dabai, tādējādi kļūstot par dabas saglabāšanas iniciatīvas "Daru labu dabai" dalībnieku.

Jau kopš decembra sākuma Pasaules Dabas Fonds informatīvā akcijā sociālajos tīklos kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi stāsta par iespējām svētku laikā un ikdienā dāvināt dabai labus darbus. Ar Pasaules Dabas Fonda vēstnieci Kristīni Garklāvu un videi draudzīga dzīvesveida entuziastu Edgars Feščenko (Edgar Fresh) ikviens aicināts iesaistīties dabas daudzveidības saglabāšanas pasākumā Ķemeru Nacionālajā parkā 14. decembrī pulksten 11.

Pie Kaņiera ezera ikviens interesents tiek aicināts iesaistīties dabas saglabāšanas darbos ar mērķi izveidot labvēlīgākus augšanas apstākļus kadiķu audzēm Kaņiera pilskalna apkārtnes zāļu purvos, kā arī atklāt ainavu un ievērojami uzlabot redzamību no Kaņiera pilskalna skatu platformas.

Iniciatīva "Daru labu dabai" ir ne tikai iespēja sniegt savu ieguldījumu Latvijas ainavas, bioloģiskās daudzveidības un unikālo dabas vērtību saglabāšanā, bet arī lielisks veids, kā iepazīt mazāk zināmas teritorijas, neparastus dabas objektus un vērtības, kā arī klātienē satikt erudītus dabas jomas ekspertus," pauž Dabas aizsardzības pārvaldes Komunikācijas nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa. Darbi dabā neapstājas līdz ar vēsāka laika iestāšanos. Arī ziemā iespējams doties svaigā gaisā, kopīgi paveicot kādu vērtīgu un noderīgu darbu, piemēram, sakopt dižkoku, pļaut niedres, izvākt krūmus un apaugumu no pļavām, kur jau nākamajos gados vēl krāšņāk ziedēs naktsvijole.

Paredzēts, ka talcinieki palīdzēs savākt kaudzēs iepriekš nopļautās niedres un krūmu atvases, daļu no tiem nonesot mežmalā, daļu sadedzinot ugunskuros uz vietas. Ģimenēm ar bērniem būs iekārtota neliela telts, kur mazākie dalībnieki varēs sildīties, dzerot tēju, un piedalīties izglītojošās, radošās darbnīcās.

Darbu veikšanai ieteicams silts, mitrumizturīgs apģērbs. Kājās noteikti nepieciešami gumijas zābaki. Darba cimdi un darbā izmantojamais inventārs tiks nodrošināts.

Dalība pasākumā ar iepriekšēju pieteikšanos. Ikviens interesents savu dalību aicināts pieteikt līdz 13. decembrim, rakstot Elīnai Pekšēnai epeksena@pdf.lv un nosaucot reģistrējamo personu skaitu.

Pulcēšanās pulksten 11 autostāvvietā pie Kaņiera pilskalna skatu torņa.

Kaņiera ezers ir viena no sešām Latvijas īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kas novērtēta kā starptautiski nozīmīga mitrāju teritorija jeb Ramsāres vieta. Kaņiera ezerā ir konstatētas vairāk nekā 200 putnu sugas. Migrācijas laikā ezerā var vienlaicīgi atrasties vairāk nekā 10 000 ūdensputnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!