Foto: Shutterstock

Somija, kas nupat sesto gadu pēc kārtas atkal nosaukta par laimīgāko valsti Pasaules laimes ziņojuma reitingā, šovasar rīko bezmaksas meistarklases desmit cilvēkiem no visas pasaules, lai dalītos zināšanās, kas viņiem gadu no gada ļauj saglabāt laimīgāko cilvēku statusu, un palīdzētu tūristiem atrast savu "iekšējo somu", vēsta ārzemju mediji.

"Mums bieži jautā, kā mēs spējam būt tik laimīgi. Mēs uzskatām, ka somu laime izriet no ciešām attiecībām ar dabu un mūsu piezemētā dzīvesveida. Tas nav kaut kāds mistisks stāvoklis, bet gan prasme, ko var iemācīties un ar kuru var dalīties," CNBC citē Heiliju Kimenesu, organizācijas "Business Finland" pārstāvi. "Mūsu meži, kas dod enerģiju, burvīgie ezeri un dinamiskās arhipelāga ainavas ir lieliskas vietas, kur atpūsties, relaksēties un saskarties ar savu iekšējo laimi. Tagad mēs vēlamies palīdzēt cilvēkiem atrast un apgūt šo somu prāta stāvokli."

Meistarklases vadīs nozares eksperti, un nodarbības sadalītas četrās galvenās tēmās: daba un dzīvesveids, veselība un līdzsvars, dizains un ikdiena, ēdiens un labsajūta.

Četru dienu seminārs norisināsies kūrortā "Kuru Resort" Leikailendas (Lakeisland) reģionā no 12. līdz 15. jūnijam. "Visit Finland" pieteikumus šai iespējai pieņems līdz šā gada 2. aprīlim. Viens no uzdevumiem ir publicēt pieteikumu vietnē "Instagram" vai "TikTok", kurā atspoguļots, kāpēc tu jau, iespējams, "slepeni esi soms". Nepieciešams arī aizpildīt pieteikuma anketu un pamatot, kāpēc vēlies piedalīties meistarklasē. Vēlāk, vasaras beigās, rīkotāji sola, ka šo kursu varēs apmeklēt arī tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!