Foto: Nils Smelteris
Sestdien, 24. augustā, Carnikavā tiks svinēti 18. Nēģu svētki, kas šogad ar moto "Pa straumi uz augšu!" piedāvā izklaidējošas, gastronomiskas, sportiskas un muzikālas izklaides visai ģimenei.

Jau no paša rīta Carnikavas centrā darbosies amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem, bet Carnikavas Sporta kompleksā – sportiskas aktivitātes. Uz galvenās skatuves – Nēģu lustes parkā – norisināsies nēģu kūkas meistarklase ar Ilzi Briedi un Roberto Meloni, nēģu un arī nēģu suši ātrēšanas sacensības, un, protams, neiztrūkstošā nēģu zupas baudīšana, kas vārīta 400 litru lielā katlā.

Nēģu lustes parkā iesāksies ar muzikāliem, atraktīviem un izklaidējošiem priekšnesumiem. Muzikālo programmu atklās Zemessardzes orķestris, kam sekos grupa "Apvedceļš", leģendārā grupa "Līvi", Ufo ar estrādes apvienību "Kaija", grupa "Carnival Youth" un svētku balle ar grupām "Dziļi violets" un "Keksi", bet dejas līdz rīta gaismai spēlēs DJ Jānis Kozlovskis.

Savukārt "Iedvesmas piestātnē" Gaujmalā līdz jūrai vizinās vikingu un zvejnieku laivas, būs iespēja darboties Elitas Patmalnieces radošajā darbnīcā, bet ģimenes ar bērniem varēs piedalīties lielajās koka spēlēs "Ņurņiku akadēmija".

Iedvesmas piestātnē Gaujmalā muzikālo veldzi sniegs Kašera "Sapņu fabrikas" rotaļprogramma bērniem un jauniešiem "Supermeitenes", Dita Lūriņa, Valts un Valters Pūces, Marika Šaripo, Nauris Puntulis, Raimonds Macats, pateicības rituālu Gaujai vadīs folkloras kopa "Ābols", "Burbuļu šovs" ar "Valdman Events", grupas "Sapņu fragmenti", "Eddie Dove band", "Latvian Blues Band".

Carnikavas novadpētniecības centrā darbosies "Nēģu vēstniecība", kurā gan lieliem, gan maziem būs iespēja līdzdarboties radošās un izglītojošās aktivitātēs, savukārt Carnikavas promenādes galā, jūras krastā, uzstāsies skaņu māksliniece Dace Straume un Zane Sniķere. Skaņu stāstā brīvā dabā būs iespēja ieklausīties gongu, dziedošo trauku, kalimbas, stabules, flautas, kokles un citu netradicionālu instrumentu skaņās un sagaidīt fantastisku saulrietu.

Turklāt svētku programmā neizpaliks tradicionālais Svētku gājiens ar lielo Nēģu karali priekšgalā, laivu parāde un uguņošana virs Gaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!