Foto: Reuters/Scanpix

Nedēļas sākumā Latviju pāršalca ziņa, ka latviete Zane Eniņa sociālajā tīklā Facebook aicina uzņēmējus ziedot vienām biznesa pusdienām paredzētu naudu, lai viņa varētu īstenot savu sapņi - braucienu uz Antarktīdu. Akciju viņa nosauca "Operācija Pingvīns". Piektdienas rītā Eniņa savā blogā paziņoja, ka vajadzīgie līdzekļi ir saziedoti.

"Pēc stundas man jākāpj autobusā uz Argentīnu, pat neesmu vēl sākusi rīta darbus un somas kravāšanu. Man parasti vārdi nav tālu jāmeklē, bet šoreiz ir. Bija jāpaiet nepilnām četrām diennaktīm, lai nakts vidū dzimusi ideja izietu cauri prieka vilnim un naida kliedzieniem, atbalsotos cilvēku sarunās un nogulsnētos manā kontā," raksta Eniņa, pateicoties visiem, kas viņu atbalstījuši. Kopumā ceļojumam Zane lūdza saziedot 5000 dolārus jeb 4452 eiro. Tagad viņa lūdz pārtraukt ziedojumu pārskaitīšanu viņas kontā, jo visa nepieciešamā nauda esot savākta.

"Visa nauda, ko Pingvīns ir saņēmis no jums operācijas ietvaros, bet netiks izmantota nokļūšanai uz Antarktīdu, tiks noziedota labdarības organizācijai, kas rūpējas par pingvīniem. Vai bērniem. Ja es atradīšu veidu, kā nokļūt uz Balto kontinentu par 1000 dolāriem, arī tad viss pārējais aizies citam labam mērķim," uzsver Zane Eniņa.

Sociālajos tīklos par šo akciju noritēja spraigas diskusijas - vieni uzteica Zani par izdomu un uzņēmību, savukārt citi nosodīja ziedojumu lūgšanu un aicināja viņu pašai nopelnīt naudu ceļojumam."Tagad es sev jautāju – ja es būtu zinājusi, kā izvērtīsies "Operācija Pingvīns", vai es būtu to uzsākusi? Es nezinu. Varbūt būtu nobijusies pati no sevis un notiekošā. Bet diezgan daudz kas dzīvē tiek paveikts, jo cilvēki neredz nākotnes šķēršļus. Tāpēc jaunībā ir daudz vieglāk dibināt uzņēmumus un realizēt idejas," par aizvadīto dienu ziedojumu vākšanu saka ceļotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!