Foto: Publicitātes foto

Lai iepazītu dabas daudzveidību pilsētā, Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina sestdien, 8. oktobrī, doties urbānajā "Ainavu tūrē" Rīgā, Juglas pusē. Šī ainavu tūre veltīta LDF Gada dzīvotnei – pilsētai, un tajā kopā ar ekspertiem tiks atklāta dabas daudzveidība, kas slēpjas urbānajā vidē.

Pārgājienā varēs iepazīt kultūras un industriālo mantojumu – veco dzelzceļa tiltu, ko kādreiz izmantoja kūdras pārvadāšanai, baudīt skatu uz Ķīšezeru un Jaunciema dabas liegumu, apskatīt Hirša villu, tekstilrūpnīcas "Rīgas audums" teritoriju, ūdenstorni, pilsētas pļavas Juglas promenādes nogāzē, Strazdmuižas parku, Juglas ezeru un kanālu, Liepu aleju un Bābelītes ezeru. Pasākuma laikā dalībnieki uzzinās, kā daba pārņem vietas, kurās apsaimniekošana pārtraukta, kā arī varēs novērot dažādu sugu ūdensputnus Juglas ezerā un migrējošās putnu sugas.

Ainavās vedīs Juglas un dabas pazinējs, aktīvs dabas pieminekļu un augu apsekotājs Ansis Opmanis, dzīvās dabas un putnu entuziasts Ruslans Matrozis, kā arī ornitoloģe Ilze Priedniece, projekta "LIFE GoodWater IP" koordinatore LDF.

Tūres noslēgumā muzicēs ukraiņu nacionālā instrumenta – bandūras – virtuoze ukrainiete Darja Leleko. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā koncerts notiks Strazdmuižas klubā. Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar siltu zupu.

Plānotais tūres ilgums ir četras stundas, kuru laikā tiks noieti apmēram pieci kilometri. Šī ekspedīcija ir ģimenēm ar bērniem draudzīgs pasākums. Dalība "Ainavu tūrē" ir bezmaksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, aizpildot anketu šeit, jo vietu skaits ir ierobežots.

Pulcēšanās pārgājienam paredzēta 8. oktobrī no pulksten 10.30, pārgājiena sākums – pulksten 11. Informāciju par pārgājiena sākuma punktu LDF dalībniekiem nosūtīs individuāli.

"Ainavu tūre" ir LDF organizēts izzinošs pārgājiens kopā ar dabas ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts, informē LDF aktivitāšu koordinatore Vija Kurpniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!