29. aprīlī Lietuvas pilsētā Biržos tiks atklāta vērienīgākā Latvijas un Lietuvas apceļošanas akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!", kuru organizē Bauskas novada pašvaldība Latvijā sadarbībā ar Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu pašvaldībām Lietuvā.

Akcija norisināsies no 1. maija līdz 30. augustam, un tās ietvaros dalībniekiem ir jāapmeklē 16 objekti, kuros jāveic uzdevumi, jānofotografējas un tūrisma informācijas centros Bauskā, Vecumniekos, Jonišķos, Pakrojā, Pasvalē un Biržos akcijas bukletā jāiegūst zīmodziņš.

Ik mēnesi viens Latvijas un viens Lietuvas akcijas dalībnieks, kurš iepriekšējā mēnesī (maijā, jūnijā, jūlijā, augustā) būs nodevis pilnīgi aizpildītu akcijas bukletu, varēs pretendēt uz dāvanu karti 25 eiro vērtībā no akcijas atbalstītājiem: restorāna "Mūza" Bauskā, kafejnīcas "Ozollāde" Rundāles pilī, kafejnīcas – picērijas "Pie Martas un Marijas" Vecumniekos, "Kompaktshushi" Iecavā, restorāna "Amžių trio" Pasvalē, kafejnīcas "FORREST" Jonišķos, kafejnīcas "Biržė" Biržos un kafejnīcas "Mocha" Pakrojā.

Akcijas dalībniekam būs iespēja saņemt arī nelielu suvenīru – pastkarti par paveiktajiem uzdevumiem konkrētajā pašvaldībā. Taču jāievēro, ka to varēs saņemt tikai konkrētās pašvaldības tūrisma informācijas centrā, piemēram, Bauskā un Vecumniekos varēs saņemt Iecavas, Vecumnieku, Rundāles un Bauskas apkārtnes pastkartes, bet Jonišķu tūrisma informācijas centrā – tikai Jonišķu pastkarti.

Akcijas noslēgumā 10. septembrī Bauskā tiks pasniegtas astoņas grandiozas balvas, tostarp četri Latvijas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši 16 akcijas objektus un izpildījuši uzdevumus, varēs iegūt divus velosipēdus un divus elektriskos skrejriteņus no Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu rajona pašvaldībām. Četri Lietuvas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši 16 akcijas objektus un izpildījuši uzdevumus, varēs iegūt iegūt divus velosipēdus un divus elektriskos skrejriteņus no Bauskas novada pašvaldības.

Akcijas brošūras pieejamas tūrisma informācijas centrā Bauskā un Vecumniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!