Foto: Privātais arhīvs
Visiem tiem, kam vīzu noformēšana šķitusi pārāk sarežģīta vai dārga, lai apmeklētu Krievijas Federācijā esošo Kaļiņingradas apgabalu, priecēs paziņojums, kas atrodams Ārlietu ministrijas mājaslapā - proti tūristu ieceļošana šajā teritorijā kļuvusi krietni vieglāka.

No 2019. gada 1. jūlija Latvijas pilsoņi var noformēt elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā. Tā derīga astoņas dienas kopš ieceļošanas brīža.

Šāda iespēja tiek dota 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas iedzīvotājiem. Elektroniskā vīza tiek izsniegta bez maksas, pamatojoties uz pieteikumu, kas aizpildīts elektroniskā formā vietnē šeit.

Elektroniskā vīza tiek izsniegta uz 30 dienām no izdošanas dienas ar atļauto uzturēšanās laiku Kaļiņingradā līdz 8 dienām no ieceļošanas dienas, minēts Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā mājaslapā. Plašāka informācija Ārlietu ministrijas mājaslapā te.

Ieceļošanai citos Krievijas Federācijas apgabalos Latvijas pilsoņiem vēl joprojām nepieciešama standarta vīza.

Kaļiņingrada ir Krievijas Federācijai piederoša neaizsalstoša Baltijas jūras osta, eksklāva Kaļiņingradas apgabala centrs. Līdz 1945. gadam tā bija Austrumprūsijas galvaspilsēta Kēnigsberga. "Ja esat izbraukājis Latviju, Lietuvu un Igauniju, tad brauciens uz Kaļiņingradu ir zināma eksotika. Ir jau labi, ja esi izlasījis par Kantu, par Kēnigsbergas Universitāti vai Tilzītes miera līgumu, kā arī nedaudz orientējies Otrā pasaules kara pēdējā gada notikumos," par pavasarīgu braucienu uz šo piekrastes pilsētu un tai tuvējiem apskates objektiem raksta Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis. Viņa ceļojuma kolorīto stāstu vari izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!