Foto: Shutterstock
Latvijā lielākās tūrisma kompānijas grupu braucienus uz Izraēlu patlaban nepiedāvā, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" novērojumi.

Tūrisma kompānijas "Impro" mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka grupu braucieni uz Izraēlu tiek organizēti, sākot no oktobra, arī citas kompānijas ceļojumus grupās uz šo valsti organizē vēlos rudens mēnešos. Tādas ir, piemēram, "Jēkaba ceļojumi", "Latvia tours", "Laimtūre".

Pārējie tūroperatori, kas piedāvā šo galamērķi, orientējas uz individuālajiem klientiem, kuri paši izlemjot, vai patlaban doties uz šo zemi vai nē.

Tūrisma kompānijas "Begonija", kas piedāvā individuālos braucienus un ekskursijas uz Izraēlu, pārstāvji nespēja atbildēt, vai kāds no klientiem ir atteicies doties uz šo valsti. Viņi vien norādīja, ka, taujāti par šādām iespējam, ceļotājiem patlaban neiesaka to darīt.

Savukārt tādu tūroperatoru kā, piemēram, "Kolumbs", "Averoja", "Novatours", "Express Travel" oficiālajā piedāvājumā šāds galamērķis nav iekļauts vispār.

Jau vēstīts, ka Ārlietu ministrija stingri iesaka neceļot un neuzturēties Gazā, kā arī teritorijā, kas atrodas 40 kilometrus no Gazas joslas. Ņemot vērā pastiprinājušos raķešu uzbrukumus no Gazas uz Izraēlu un Izraēlas uzlidojumus Gazai, Ārlietu ministrija aicina ievērot īpašu piesardzību, apmeklējot Izraēlu.

Tāpat ministrija iesaka neceļot uz Izraēlas pierobežas reģioniem ar Sīriju un Libānu, kā arī aicina ievērot piesardzību, apmeklējot Austrumjeruzalemi, un atturēties apmeklēt Hebronu, Nablusu un Dženinu, kur pastāv neprognozējamu nemieru risks.

Kā ziņots, Vācijas lielākā tūrisma aģentūra TUI informēja, ka līdz mēneša beigām ir atcēlusi visas Izraēlas tūres reģionā pieaugošās vardarbības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!