Foto: DELFI

Vairāk nekā 20 gaismas objektu, lāzeršovi, instalācijas un priekšnesumi – to visu līdz pat 24. oktobrim iespējams redzēt un izbaudīt piekrastes vēja pilsētā, izstaigājot īpašo "Izgaismotās Liepājas" maršrutu.

Četru dienu garumā katru vakaru liepājniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja aplūkot gaismās pārvērsto Liepāju un kājām izstaigāt īpaši radītu gaismas objektu maršrutu.

Pastaigas laikā ir iespēja baudīt gaismas uzvedumu uz Liepājas Sv. Trīsvienības evaņģēliski luteriskās katedrāles fasādes un lāzeru izrādi "No tumsas uz gaismu" uz Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes ēkas sienas, kā arī priecāties par īpaši jaudīgiem gaismas stariem uz koncertzāles "Lielais dzintars". Tāpat būs iespēja novērtēt kinētisko objektu skvērā pie Graudu ielas un Kūrmājas prospekta krustojuma, baudīt Liepājas vēsturi video projekcijā "Viens stāsts, viena pilsēta" uz Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas ēkas un aplūkot gaismas un skaņas priekšnesumu "Māja Liepāja" Muitas mājā. Iespējams arī līdzdarboties interaktīvā instalācijā "Liepāja dejo" promenādē, kā arī baudīt vēl daudz citus ar gaismu saistītus objektus, instalācijas un priekšnesumus. Savukārt uz Liepājas Latviešu biedrības nama fasādes tiek rādīti sveicieni Liepājai.

Gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no Liepājas un visas Latvijas. To realizācijā iesaistīti pieredzējuši tehniskā aprīkojuma nodrošinājuma uzņēmumi.

Pastaigas "Izgaismotā Liepāja" objekti apskatāmi katru pasākuma dienu no pulksten 19 līdz pulksten 23.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!