Pavisam drīz būs klāt ikgadējā Leģendu nakts. 27. oktobrī Jelgavas novads aicina gan tūristus, interesentus, ģimenes ar bērniem, gan vietējos iedzīvotājus izbaudīt krāsainu programmu ar aktivitātēm septiņās Jelgavas novada muižās: Lielplatones, Lielvircavas, Staļģenes, Vilces, Zaļenieku, Abgunstes muižas un Elejas muižas parku.

Šī pasākuma laikā īpašā noskaņā var gan iepazīt muižu vēsturi un to piedāvājumu mūsdienās, gan piedzīvot skaistus noskaņu pasākumus, kas radīs īpašu gaisotni un noskaņojumu paliekošām atmiņām.

Piemēram, Lielplatones muižā viesosies cirks, kur uzstāsies gan ilūziju un triku meistari, gan akrobāti. Varēs vērot čigānu dejas, puspajokam izzīlēt savu nākotni, fotografēties ar klaunu un iepazīt senās veļas mazgāšanas tradīcijas baronu laikā. Atraktīvās nodarbes noritēs gan muižas pagalmā, gan Vešūzī, gan muižas zālē, kungu mājā un Dārznieka namiņā.

Savukārt Lielvircavas muižā būs gan radošās darbnīcas, gan darbosies modes vēstures istaba ar 19. un 20. gadsimta modes paraugiem – apģērbiem un aksesuāriem, lai iepazītu vēsturisko tērpu darināšanas procesu un to detaļas. Vakarpusē gaidāms koncerts.

Staļģenes muižā plānota "Vakarēšana muižas laikos" kopā ar folkloras kopu "Liepāre", minot mīklas, dziedot un vadot kopā būšanu radošās darbnīcās. Taču Abgunstes muižā varēs piedzīvot slēpņošanu, piedalīties radošās darbnīcās un ieturēties atbilstošas gaisotnes vakariņās.

Vilces muižā varēs izspēlēt finanšu galda spēli "Žurkas skrējiens" ("Cashflow") un piedalīties meistarklasē labklājības gleznas izveidē ar fluorescējošām krāsām. Zaļenieku muižā pasākums aizsāksies ar ekskursiju un izstādi "Mans tautastērps", bet līdz pusnaktij varēs baudīt mūziku un latviešu ēdienus pie ugunskura.

Arī Elejas muižas parkā pasākuma programma aizsāksies ar vēsturiski izzinošu ekskursiju un radošām darbnīcām Tējas namiņā, bet vakara gaitā – renesanses laika mūzikas koncertu un ēnu teātri.

Leģendu nakts ir viens no rudens sezonas cilvēku iemīļotiem ekskursiju pasākumiem, kas ļauj netipiskā gaisotnē iepazīt apskates objektus, piedzīvot stāstus un nostāstus, kā arī viena vakara laikā paspēt apmeklēt vairākas pasākuma vietas, kas katra vērusi durvis, lai ieinteresētu apmeklētāju. Ar plašākām pasākuma programmām katrā muižā var iepazīties šeit.

  • Ko vēl aplūkot, dodoties uz Jelgavu, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!