Foto: Publicitātes foto
Ungārijas galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus atkal priecējusi ikgadējā Budapeštas gaisa parāde. Šogad pirmo reizi parādē piedalījies arī iespaidīgais  "Wizz Air" Airbus.

Lielākā zemo izmaksu lidsabiedrība Centrāleiropā un Austrumeiropā* "Wizz Air" piedalījās gaisa parādē pirmo reizi. Donavas pērles Budapeštas iedzīvotājiem un viesiem parāde ir iemīļotā tradīcija.

Sākotnēji parāde vienmēr tika rīkota Svētā Stefana dienā, bet šogad tika pārcelta uz 1. maiju. Šogad "Wizz Air" debitēja pasākumā, turklāt šī bija pirmā reize, kad Budapeštas gaisa parādē piedalījās "Airbus" lidmašīna.

"Wizz Air" kapteiņi Deivids Morgans un Andrāšs Ārdai veica divus lidojumus virs Donavas ar vienu no lidsabiedrības pilnīgi jaunajām, ar šārkletiem aprīkotajām lidmašīnām A320, informē aviokompānijas pārstāvji.

Pirmais zemais lidojums tika veikts ar 140 mezglu ātrumu 500 pēdu augstumā virs jūras līmeņa. Pēc skaista 45 grādu pagrieziena pie Margarētas salas lidmašīna veica lidojumu pilnā 240 mezglu ātrumā ar ievilktiem riteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!