Foto: Shutterstock

Lidosta Francijas ziemeļos, kas tiek dēvēta par "britiskāko Francijas lidostu", tiks pārdēvēta par godu mirušajai karalienei Elizabetei II, informē medijs "The Independent". Lidostas jaunais nosaukums būs spēkā no šā gada 14. oktobra.

Nelielā lidosta atrodas Letukparīplažā – mazā piekrastes kūrorpilsētā Francijas ziemeļos, kas jau vairākus gadu desmitus bijusi iecienīts galamērķis Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļu, aristokrātu un inteliģences pārstāvju vidū. Apzīmējumu "britiskākā Francijas lidosta" tā ieguvusi, jo atrodas Lamanša tuvumā un daudzi britu tūristi to izvēlas savām brīvdienām, raksta medijs. Pilsētas pašvaldība šonedēļ paziņojusi, ka turpmāk lidosta sauksies "Le Touquet-Paris-Plage Elizabeth II".

Letukparīplažas pašvaldības pārstāvis Gijoms Andrauds norādīja, ka lielākajai daļai Francijas kūrortu bijušas nesaraujamas saites ar Apvienoto Karalisti, jo daudzi britu tūristi tās izvēlējušies savām brīvdienām. Pati karaliene šo kūrortpilsētu apmeklēja 1930. gados kopā ar savu tēvoci Edvardu VIII, laikā, kad viņa vēl bija jauna princese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!