Foto: Shutterstock
Vairāki slēpošanas kūrorti Kalifornijā paziņojuši, ka sniega kalnos ir tik daudz, ka tie paliks atvērti līdz pat vasaras vidum, ziņo CNN.

Kūrorts "Mamuta kalns", kas atrodas Austrumsjeras kalnos, paziņoja, ka piedāvās iespēju slēpot līdz pat jūlija beigām. Vēl nekad iepriekš kūrorts tik agri nav izziņojis, ka sezona ieilgs līdz pat vasaras vidum. Sniega šogad esot tik daudz, ka kūrortā teju pārsniegts iepriekšējais sniega daudzuma rekords, kas uzstādīts 2010. gadā. "Mamuta kalns" paredz, ka pavasarī apstākļi ziemas priekiem būs labākie, kādi jebkad redzēti, pārspējot par tos, kādi tie ir ziemas vidū.

"Mamuta kalns" nav vienīgais, kas paziņojis, ka turpinās apkalpot ziemas prieku interesentus. Arī "Palisades Tahoe" plāno turpināt apkalpot kūrorta Alpu daļu līdz jūlija sākumam, jo piedzīvojuši otru sniegotāko ziemu vēsturē.

Kalifornija pēdējo nedēļu laikā saskārusies ar dramatiskiem laikapstākļiem. Štatu pārņēmušas spēcīgas atmosfēras upju vētras, kas pēc gadiem ilga sausuma perioda atnesušas īpaši spēcīgu lietu un sniegu. Nokrišņi mazinājuši sausumu un papildinājuši nozīmīgus rezervuārus, taču vairākās vietās štatā izraisījuši arī plūdus un dubļu nogruvumus. Nacionālā okeāna un atmosfēras pārvalde ziņo, ka aprīlī stiprais lietus un sniegs, visticamāk, mitēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!