Vairākās valstīs notiek dažāda veida streiki, kas ietekmē gaisa un ceļa satiksmi. Nesen rakstījām, ka šobrīd lieli streiki ir Francijā un dzelzceļa kompānija "Eurostar" atcēluši vairāk nekā 30 reisus un plāno atcelt vēl vairākus. Taču ar to viss nebeidzās, jo tuvākajās nedēļās plānoti vēl vairāki streiki, kas ietekmēs arī ceļotāju plānus, tādēļ, ja esi iecerējis Lieldienu garajās brīvdienās atpūsties ārzemēs, ņem vērā, ka Spānijā, Francijā un Lielbritānijā no marta sākuma līdz Lieldienu nedēļas nogalei var būt transporta satiksmes traucējumi.

Streiki 17 lidostās Spānijā


Dažas no Spānijas noslogotākajām lidostām saskarsies ar arodbiedrību streikiem, ko īstenos kravu apkalpošanas uzņēmums "Swissport". No 27. februāra līdz 13. aprīlim viņi katru pirmdienu, otrdienu un ceturtdienu izsludinājuši 24 stundu streiku sēriju.

"Swissport Handling" apkalpo Madrides "Barajas", "Barcelona El Prat", "Reus", "Alicante", "Valencia", "Murcia", "Malaga", "Almeria", "Salamanca", "Valjadolida", "Burgos", "Logrono", "Saragosa", "Huesca", "Lansarote", "Gran Canaria" un "Tenerife Sur" lidostas.

Francijā turpinās streiki

Reaģējot uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierosinātajām izmaiņām, kas paredz paaugstināt likumā noteikto pensionēšanās vecumu no 62 līdz 64 gadiem, visā valstī notiek vērienīgi streiki.

"Eurostar" 6. martā atcēla 23 reisus uz un no Londonas "St. Pancras International" dzelzceļa stacijas. Plānots, ka tuvākajās dienās darbosies "pārskatītais grafiks", kas nozīmē, ka vēl vairāk reisu tiks atcelts. Uz Briseli šobrīd atcelti reisi atsevišķos laikos.

Iepriekš streikā piedalījās dzelzceļa un lidostas darbinieki: streika pēdējā dienā tika atcelti 30 procenti lidojumu no Parīzes Orlī lidostas.

Lielbritānijas robežsargi turpina streiku


Apvienotās Karalistes sabiedrisko un komerciālo darbinieku arodbiedrība rīko vairākus streikus un tajos piedalīsies arī robežsargi. Lielākais streiks gaidāms 15. martā – tajā piedalīsies ap 100 tūkstošiem darbinieku. Šī diena izvēlēta mērķtiecīgi, lai sakristu ar valdības budžeta pieņemšanas dienu un ietekmētu lidostu un ostu darbību visā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!