Foto: Publicitātes attēli

Pirms kāda laika tūrisma pasauli pārsteidza reklāmas kampaņa, kas pozicionēja, ka Viļņa ir Eiropas G punkts. Tagad pilsēta nākusi klajā ar jaunu kampaņu, apgalvojot, ka Viļņa ir lieliska, lai arī kur tu domātu, ka tā atrodas. Reklāmas kampaņā, lai arī izceļ Lietuvas galvaspilsētas fantastiskākos aspektus, asprātīgā veidā pasmejas par to, ka cilvēki citviet pasaulē nemaz nenojauš par Viļņas atrašanās vietu.

Lai popularizētu Viļņu, izveidota mājaslapa, kurā tās apmeklētājiem ļauj minēt un konkrēti kartē norādīt, kur tad šī pilsēta atrodas. Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja "Go Vilnius" pārstāvji, uzminot, kur tā atrodas, iespējams piedalīties izlozē un laimēt ceļojumu uz šo pilsētu.

Tāpat radīti reklāmas plakāti, vizuāli attēlojot ikoniskus Viļņas apskates objektus dažādās neparastās vietās, tostarp zem ūdens.

Tapis arī asprātīgs video rullītis, kas gaumīgā veidā pastāsta par pilsētas dižākajām vietām, paralēli aptaujājot cilvēkus un uzklausot atbildes, kur tad Viļņa atrodas. Daži pat ierosināja, ka Viļņa atrodas Venecuēlā vai Etiopijā.

Gan vietējie, gan pilsētas viesi piekrīt, ka Viļņai ir daudz ko piedāvāt, – kultūra, vēsture, daba un gards vietējais ēdiens, turklāt viss pilsētā ir īsāka vai garāka gājiena attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!