Foto: DELFI
"Esam saņēmuši, gribas pat teikt, izcili lielisku ziņu. Pasaules slavenā dabasskatu fotogrāfa Konora Maknīla izdotajā 2019. gada ceļošanas un dabasskatu kalendārā, kurā ir apkopota 12 bilžu izlase ar dabasskatiem no visas pasaules, ir nonākusi viena fotogrāfija no Latvijas – ainava ar Liepājas Ziemeļu fortiem," teikts Liepājas "Facebook" profilā publicētā paziņojumā.

Romantisko attēlu ar vienu no Ziemeļu fortu fragmentiem pelēkzilā jūrā var skatīt kalendāra septembra mēnesī.

Fotogrāfs Liepājā viesojies augustā. Viņš, ceļodams pa pasauli, fotografē dažnedažādus pasaules skatus un viņa klienti ir daudzi no lielākajiem plašsaziņas līdzekļiem, kā arī starptautiskiem uzņēmumiem – BBC, "Nikon", "Adobe", "Guardian Travel", "Lonely Planet", "Ford" un citi. Fotogrāfs ir arī biežs viesis dažādas starptautiskās konferencēs, meistarklasēs un semināros.

Ik gadu viņš veido arī kalendāru ar saviem skaistākajiem darbiem. 2019. gada ceļošanas un dabasskatu kalendārā ("2019 Travel & Landscape Photography Calendar") redzami Mongolijas kalni, Austrijas pilis, Fēru salas, ainavas no Amerikas, Norvēģijas, Kenijas, Zviedrijas, Kanādas, Itālijas, Marokas un no Latvijas – Liepājas Ziemeļu forti.

Jauno kalendāru var aplūkot šeit.

Fotogrāfam ir arī populārs "Instagram" konts ar gandrīz 200 tūkstošiem sekotāju.

Savukārt, ja plāno braukt uz Liepāju, informāciju par apskates vietām atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!