Foto: Publicitātes foto
Lietuvas iedzīvotāji zina, ka ne tikai no kalnu virsotnēm un gaisa baloniem var vērot brīnišķīgus pilsētas skatus. Iestājoties vasaras sezonai, ir īstais laiks apmeklēt jumta terases, kuras atrodamas teju visās lielākajās Lietuvas pilsētās. No katra jumta paveras unikāls skats uz vecpilsētām, Baltijas jūru un kāpām, turklāt te var baudīt gan lielpilsētu bārus, gan savdabīgas kafejnīcas kūrortpilsētās, stāsta Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel".

Berlīnes un Parīzes noskaņas

Viļņa ir slavena ar savu sarkano jumtu vecpilsētu, kura iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Savukārt elpu aizraujošie skati uz Viļņas rosīgajām ielām ir "Opera Social House" lielākais trumpis. Bārs atrodas pretī Lietuvas Nacionālajam operas un baleta teātrim. Te var baudīt ne vien Berlīnes stila mūzikas priekšnesumus, bet arī lielpilsētas skatus. No vienas puses var vērot Parīzei līdzīgo vecpilsētu, bet no otras puses apbrīnot moderno pilsētas arhitektūru. Viļņa šeit burtiski ir kā uz delnas.

Bārs leģendārajā lietuviešu restorānā

Viļņa ir vienīgā pilsēta Eiropā, kur atļautas ekskursijas ar gaisa baloniem. Tādēļ vietējie iedzīvotāji labi zina, cik satriecoši galvaspilsēta izskatās no putna lidojuma. Savukārt neparastākos skatus uz pilsētas līkumotajām ieliņām un saulē mirdzošajām baznīcām var vērot no "Neringas" viesnīcas jumta bāra (Ģedimina prospektā). 1970. gados viesnīcas kafejnīca bija populāra inteliģences un bohēmas pārstāvju vidū. Nobela prēmijas laureāts un dzejnieks Džozefs Brodskis pat veltīja kafejnīcai dzejoli. Savukārt tagad jumta terase ir pilnībā atjaunota un aicina viesus baudīt saulrietus virs Viļņas un atspirdzinošus dzērienus.

Foto: Publicitātes foto

Jumta terase vēsturiskā ģimenes mājā

Palanga ir piejūras pilsēta, kur atpūtu var baudīt pāri, ģimenes un arī lielas draugu kompānijas. Pilsētai piemīt duāls raksturs – mierīga ziemas paradīze un rosīga ballīšu vieta vasarā. Tūristi šeit var vērot gan nepieradinātus dabas skatus, gan franču stila dārzu. Labākais skats uz dārzu paveras no "Vila Komoda" jumta tersases, kas ir 19. gadsimta ģimenes māja, kur joprojām saglabājies seno laiku šarms. Mājīgajā kokteiļbārā pieejami ēdieni, kas pārsteigs pat gardēžus.

Foto: Pubicitātes foto

Hipsteru ballīte starp vēja plosītām kāpām

Nida mūsdienās kļuvusi par populāru piejūras kūrortu. Tā atrodas Kuršu kāpā, kura atzīta par UNESCO dabas brīnumu. Plaukstošā gastronomijas un ballīšu kultūra Nidu padarījusi par iecienītu brīvdienu galamērķi. Savukārt, dodoties uz "In Vino" terasi, tūristi var izbrist cauri priežu mežam un nelielam tiltiņam, gremdējoties gleznainajā dabas ainavā. Īpaši šeit varētu patikt pāriem, kuri vēlas baudīt romantisku saules nolaišanos brāzmainajos Baltijas jūras viļņos.

Dejo visu nakti piejūras galvaspilsētā

Ostas pilsēta Klaipēda apvieno brīnišķīgus skatus uz jūru ar arhitektūru, kuru ietekmējusi vācu kultūra. Pilsēta ir burtiski pieblīvēta ar kultūras objektiem, savukārt jūras bagātīgais velšu piedāvājums un skanīgie bāri veido spēcīgu kontrastu ar mierpilnajām pludmalēm. Bārs "Sky 21", kura nosaukums ir tapis no stāva numura, kurā tas atrodas, piedāvā baudīt pilsētai raksturīgos kontrastus. Te var redzēt gan naksnīgo pilsētu, gan gaismās mirdzošu jūras piekrasti. Izturīgākie viesi var pat vērot saules lēktu – meistarīgi pagatavotie kokteiļi un mūzika šeit izklaidē visu nakti.

Neparasta jumta terase ar skatu uz Kauņu

Lietuvas otrā lielākā pilsēta Kauņa ir piepildīta ar neparastu starpkaru modernisma un Art deco stila arhitektūru, kas atspoguļo modernisma laikmeta estētiku. Turklāt pilsēta tika pasludināta par 2022. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, piedāvājot pasākumus un izstādes, kur klātienē var vērot Joko Ono un Marinas Abramovičas mākslas darbus. Mūsdienīgā terase, kas atrodas "Magnus" viesnīcas devītajā stāvā, ir mājīga un romantiska vieta. Tā ir lieliski piemērota ikvienam, kas vēlas izklaidēties virs pilsētas kņadas. No šejienes var vērot, kā saplūst divas populārākās Lietuvas upes – Neris un Nemunas, kā arī apburošu Art deco arhitektūru.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!