Foto: Kadrs no video

Jākobs Laukaitis ir lietuviešu ceļotājs, kas salīdzinoši nesen pārdeva savu uzņēmumu, lai vēl vairāk varētu pievērsties savam aicinājumam – ceļošanai. Viņš apceļojis teju visu pasauli, un pabijis pat tik noslēgtās vietās kā Ziemeļkoreja – tieši pēc šī ceļojuma lietuvietis izpelnījās plašu uzmanību un viņa piedzīvojumiem turpināja sekot daudzi.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja pats Jākobs, šobrīd viņš ir Indijā, un valsti apceļo ar motociklu. Viņa apņemšanās 2019. gadā bijusi pēc iespējas vairāk darīt labu – arī savos ceļojumos. Tieši tāpēc viņš nolēma piesaistīt sponsorus un 500 dolārus atdot tiem, kam tas patiešām nepieciešams – nopērkot 250 porcijas tradicionālā ēdiena un atdodot to cilvēkiem graustu rajonā Ņūdelī. Kā stāsta Jākobs, šie cilvēki citreiz var atļauties paēst tikai vienreiz dienā, bet citreiz viņiem vispār ir jāiztiek bez maltītes.

Kopā ar draugiem viņi ēdienu sapakoja deviņās lielās kastēs, ko knapi sakrāmēja divās mašīnās.
Ieraugot ēdienu, cilvēki bija neprātīgi priecīgi, un ātri vien drūzmējās ap Jākobu un viņa draugiem. Tiesa, brīžiem situācija pat kļuva nedaudz nekontrolējama, jo vietējie nevēlējās stāvēt rindās, bet gan metās virsū un teju vai cīnījās par katru kumosu. Beigu beigās labdaru grupiņa pat izveidoja jaunu sistēmu, proti, ka vietējie stāv aiz vārtiem, jo citādi nebija iespējams kontrolēt situāciju un turpināt dalīt ēdienu.

Jākobs teic, ka tas, ko viņi paveica šajā dienā, pabarojot tik daudz bērnus, viņam bijis ļoti nozīmīgi, tomēr viņš apzinās, ka viņa žestam nebūs ilgstoša ietekme uz tiem, kam nepieciešama palīdzība. Lai vai kā, viņš cer, ka šis video iedvesmos arī citus rīkoties līdzīgi. Šis video ticis uzņemts pirms precīzi trīs nedēļām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!