Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 16.-18. septembrī, Līgatnes "Upmaļos" jau 19. gadu atvasaras vēsmās notiks piedzīvojumu sacensības "Dublis" – gada dubļainākā ballīte, pastāstīja pasākuma organizatoru "Jaunie Vanagi" pārstāve Līva Liepkalne.

Foto: Publicitātes foto

Sacensības "Dublis" notiek katru rudeni un tās varētu dēvēt par gada dubļaināko fizisko spēju un prāta pārbaudījumu. Dažus kilometrus garo šķēršļu trasi veido padsmit varen dubļaini kontrolpunkti, kur, izmantojot piecu cilvēku komandas spēku, ir jāpārvar dažādi netīri, slapji un uzmanību prasoši uzdevumi. Lai trasi padarītu vēl jautrāku un izceltos uz citu dubļaino komandu fona, dalībnieki mēdz to veikt iepriekš pārdomātos un jautros kostīmos, kas pasākuma fotogrāfijas dara vēl smieklīgākas.

Foto: Publicitātes foto

Pasākumā valda festivāla gaisotne trīs dienu garumā. Pirms un pēc trases noskriešanas, komandām ir iespēja piedalīties dažādu netradicionālo sporta spēļu turnīros, izpaust iekšējo mākslinieku radošajās darbnīcās, izbaudīt lauku stila maltīti un uzcept desas ugunskurā, pēc trases sasildīties pirtiņā, pavadīt nakti miljons zvaigžņu viesnīcā vēl atvasaras vēsmās, kā arī iztrakoties varenā ballītē, uzstājoties dažādām pašmāju grupām. Šogad sestdienas vakarā uzstāsies "2tie", "Pūķa gars", "The Panckas", "Jūdas Graši" un pārsteiguma mākslinieks, kurš tiks izziņots vien brīdi pirms uzstāšanās.

Foto: Publicitātes foto

Arī šajās "Jauno Vanagu" organizētajās sacensībās tiek apbalvots ne tikai goda pjedastāls, bet par galveno balvu tiek uzskatīts tradicionālais Draudzīgākās komandas ceļojošais kauss. Bet šis gads būšot īpašs ar to, ka ir tapusi jauna nominācija – "Dubļainākā komanda", kas tiks noteikta, nosverot komandas pirms un pēc trases veikšanas.

Bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi" darbojas jau kopš 1992. gada. Tās galvenās darbības jomas ir aktivitātes dabā un neformālā izglītība – semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

Vairāk informācijas: www.jaunievanagi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!