Foto: Vida Press

No 31. jūlija sešu mēnešu garumā Londonā būs apskatāma vēl nebijusi instalācija – alkoholiskā arhitektūra. To veidojusi apvienība "Bompas & Parr" ar mērķi sasniegt maksimālu alkoholisko dzērienu intensitāti, vēsta Vida Press.

Alkoholiskā arhitektūra ir veidota, telpu piepildot ar spirtu, kas nozīmē, ka apmeklētājiem būs jāelpo spirta miglu. Tomēr visiem, kas būs ieradušies, nāksies ietērpties īpašos aizsargtērpos, jo alkoholiskā mākoņa sastāvā būs spēcīgs stipro dzērienu sajaukums. 

Gaisā esošā alkohola attiecība būs 1:3 un, pateicoties spēcīgam gaisa mitrinātājam, gaiss būs ļoti piesātināts.

Alkoholiskais mākonis būšot tik biezs, ka nevarēs saredzēt tālāk par vienu metru. 

Instalācija veidota, sadarbojoties ar zinātniekiem, kas specializējušies elpošanas orgānu izpētē, un ķīmiķiem, lai aprēķinātu laiku, ko apmeklētāji var pavadīt šajā telpā, neradot draudus veselībai. Aprēķināts, ka drošs ilgums, ko tur pavadīt, ir ne ilgāk par vienu stundu. 

Instalācija ir veidota Viktorijas laika ēkā netālu no Londonas Boro tirgus. Dzērienu karte veidota gotiskā stilā, un tās veidotāji iedvesmojušies no viduslaiku mūkiem. Tur ir iekļauts pat tik stiprs vīns, ko Skotijas parlaments cenšas izskaust no aprites, izstrādājot tiesību aktus, lai apturētu dzēriena ievešanu valstī.

Harijs Pars, "Bompas & Parr" direktors saka, ka ar izveidoto alkoholisko arhitektūru viņi cenšas iegūt maksimālo alkoholisko kokteiļu intensitāti. Viņš norāda, ka ar katru ieelpu ikviens varēs sajust svaigu augu smaržu, ko nevar just parasti malkojot alkoholisko dzērienu. Harijs Pars par izveidoto instalāciju saka: "Nogaršojot mākoni, izbaudīsiet debesis."

Iedvesma, veidojot šo projektu, gūta no Londonas Boro tirgus piedāvājuma un viduslaiku vēstures.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!