Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais ceļvedis "Lonely Planet" publicējis nākamā gada Top 10 apmeklējamo valstu sarakstu. Trešajā vietā ceļojumu eksperti ierindojuši mūsu kaimiņvalsti Lietuvu.

No 2015. gada 1. janvāra Lietuva būs jaunākā eirozonas dalībniece, kas ļaus spert pēdējo soli no austrumiem uz rietumiem, no bijušās padomju republikas uz pilntiesīgu Eiropas nāciju, teikts "Lonely Planet" ieteikumā apmeklēt mūsu kaimiņvalsti.

Ceļvedis uzsver, ka tagad būšot vieglāk ceļot uz Lietuvu, jo vairs nevajadzēs mainīt naudu, lai arī paši lietuvieši neesot sajūsmā par jauno valūtu, kas nomainīs litu. Tiek pieminēts arī tas, ka Lietuva ir pēdējā no Baltijas valstīm, kas pievienojas Eiro saimei. Tūristiem ieteikts apmeklēt Viļņu, kas ir barokāli skaista pilsēta un iekļauta Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Tāpat "Lonely Planet" slavē Lietuvas skaistās pludmales, kā arī piemin Lietuvas slaveno basketbola komandu un dažus interesantus faktus par valsts vēsturi. 

Šis paziņojums jau izsaucis lietuviešu sajūsmas vētru sociālajos tīklos. 

Pirmajā vietā "Lonely Planet" topā ierindota Singapūra, kam seko Namībija. Ceturtajā un piektajā vietā attiecīgi ir Nikaragva un Īrija, kam seko Kongo Demokrātiskā Republika, Serbija, Filipīnas, Santalučijas sala un Maroka.

"Lonely Planet" ir viens no vadošajiem ceļvežu izdevējiem. Visā pasaulē izsoti vairāk nekā 100 miljoni šī zīmola ceļvežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!