Otrdien, 27. oktobrī, slavenais ceļvedis "Lonely Planet" jau publicējis 2016. gadā apmeklējamo vietu top 10 sarakstu. Piektajā vietā tajā ierindota Latvija.

Latvija topā iekļauta līdzās tādām tūrisma lielvalstīm kā ASV, Japāna, Austrālija, Fidži salas un Grenlande. Topā ir arī Botsvāna, Polija, Urugvaja un Klusā okeāna valsts Palau.

Savukārt Igaunija atzīta par vērtīgāko galamērķi (Best Value Destinations).

"Latvijai bija nepieciešami 25 gadi, lai nokratītu komunisma važas, bet šis Baltijas dārgakmens šķiet gatavs mirdzēt savā sudraba gadadienā. Valsts ir atdzīvinājusi senās tradīcijas, atjauno pilis un muižu ēkas, kas slēpjas priežu mežos, kā arī pārveido kādreiz ļoti smago virtuvi par satriecoši modernu jaunu un ziemeļniecisku ēdienkarti," teikts Latvijas aprakstā "Lonely Planet". "Atraktīvā Rīga savukārt celta kā Eiropas Kultūras galvaspilsēta ar labu infrastruktūru un dažādiem uzlabojumiem, jo tās iedzīvotāju skaits arvien pieaug," raksta autoritatīvais tūrisma izdevums. Latviaji piešķirts prestižais tituls Best in Travel 2016.

"Lai cik viegli un pat romantiski, no malas raugoties, šķiet strādāt tūrismā, īstenībā tas ir ļoti grūts un pacietīgs darbs. Ļoti lielu lomu tūrisma nozarē spēlē arī dažādi ārējie faktori, tādi kā, piemēram, laika apstākļi, drošība pasaulē un saimnieciskā un ģeopolitiskā situācija. Šobrīd pieejamā statistika rāda, ka šā gada pirmā puse mums bija ļoti veiksmīga. Gribas cerēt, ka "Lonely Planet" ieteikums apmeklēt mūsu valsti tiks plaši sadzirdēts un tas būs papildu stimuls ciemoties Latvijā daudziem tūristiem," uzskata Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava.

"Lonely Planet" eksperti jau 11 gadus apkopo informāciju par pasaules aktuālākajām tūrisma tendencēm, galamērķiem un ceļojumu pieredzi.

Jau iepriekš rakstījām, ka oktobra sākumā "Lonely Planet" publicēja desmit iemeslus, kāpēc būtu jābrauc uz Latviju, izceļot Rundāles pili, Vecrīgu, smilšainās pludmales, jūgendstila arhitektūru un citus tūristu piesaistes un apskates objektus.

"Lonely Planet" ir viens no vadošajiem ceļvežu izdevējiem. Visā pasaulē izdoti vairāk nekā 100 miljoni šī zīmola ceļvežu.

Top 10 valstis, ko 2016. gadā apskatīt

1.Botsvāna
2. Japāna
3. ASV
4. Palau
5. Latvija
6. Austrālija
7. Polija
8. Urugvaja
9. Grenlande
10. Fidži salas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!