Pagājušajā nedēļas nogalē savu devīto sezonu atklājis Baltijas lielākais tematiskais parks "Lotes zeme". Šī sezona ievērojami atšķirsies no iepriekšējām, jo visu vasaru parkā ik dienu tiks svinētas kāzas, vēsta parka pārstāvji.

Pirmoreiz šovasar kāzu zvani izgudrotāju ciemā skanēja vasaras sezonas atklāšanas pasākumā – viens otru ir atraduši daktere Ave un zaķis Mihkels. Viņu sirdis tik spēcīgi pukst vienā ritmā, ka ir pienācis laiks lepnām kāzām. Pēdējo reizi kāzas Izgudrotāju ciemā tika svinētas, kad muša Jāks apņēma par sievu latviešu mušu Rutu.

Kā noskaidroja "Tūrisma Gids", 2022. gada vasaras sezona atšķirsies no iepriekšējām, jo pēc vairāku gadu pārtraukuma Izgudrotāju ciemā atkal varēs pulcēties draugi no dažādām pasaules malām un svinēt lielos mīlestības svētkus. “Viss ciems ir izrotāts ar ziedu pušķiem, un gaisā virmo priecīgs satraukums, jo priekšā gaida lielas un lepnas kāzas, par godu kurām Janno Peldma ir sarakstījis četras jaunas ludziņas,” aizrautīgi stāsta Lotes zemes programmu vadītāja Hana Kivi.

Jaunajā sezonā ir gaidāmi arī citi jaunumi. Zaķu planetārijā apmeklētājus gaida jauns un aizraujošs stāsts, jaunu veidolu ir ieguvusi pludmale, kur ir piestājis dziesmu pētnieku Karla un Viktora plosts, kas mums pazīstams no filmas “Lote un pazudušie pūķi”. Pa ciemu skraidelē jauni, interesanti darboņi. “Krāsainās dzelzs pīles Paulīnes dēlēns Huberts, kas pagājušajā gadā izšķīlās no dzelzs olas, nu jau ir krietni paaudzis un iemācījies aptīt visus ap pirkstu. Tāpat apmeklētājiem pirmo reizi ir iespēja iepazīties ar cūku mammas bērniem Iti, Killu un Elli, kas ir kārtīgi apguvuši spilvenu cīņu gudrības, un nu ir gatavi dalīties tajās ar visiem draugiem,” stāsta Kivi.

Turpina plaukt arī mušas Jāka un viņa sieviņas Rutas, kas uz Izgudrotāju ciemu pārvākusies no Latvijas, mīlestība, un Ruta gaida ciemos visus savus tautiešus. Katru dienu pulksten 15 Lotes zemē ir skatāma izrāde latviešu valodā.

Neviena diena ciemā nepaiet bez izgudrojumiem, sportošanas, baleta, līksmības, dziesmām un peldēšanās. Darbojas kafejnīcas un suvenīru veikaliņi. Dienas kulminācijas pasākums ir lielais kāzu koncerts, kurā skan Lotes zemes populārākie hiti un jaunākās dziesmas. Diena noslēdzas ar kāzu gājienu cauri visam Izgudrotāju ciemam.

Lotes zemes sezona ilgs līdz 28. augustam. Tematiskais parks ir atvērts katru dienu no 10 līdz 18.

Informācija par Lotes zemes vasaras sezonu un biļetes ir atrodamas tīmekļvietnē www.lottemaa.ee.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!