Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā sācies "Zilo morfīdu trakums", kas norisināsies no 28. aprīļa līdz 7. maijam, piedāvājot baudīt zilgano saules staru atspīdumu morfīdu luminiscējošajos spārnos, pastāstīja dārza sabiedrisko attiecību speciāliste Karlīna Engere.

Pirms nedēļas LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā no tālās Dienvidamerikas ieradās vairāk nekā simts zilo morfīdu kūniņas, kas noteiktu periodu pavadījušas inkubatorā un izšķīlušās skaistos, graciozos tauriņos. Zilie morfīdi ir iedzīvojušies jaunajās mājas un gatavi priecēt visus interesentus tradicionālajā pasākumā – "Zilo morfīdu trakumā".

"Zilo morfīdu trakums" ir īpašs notikums, jo piedāvā ne vien iepazīt šo eksotisko tropu tauriņu sugu, bet arī aplūkot šīs sugas īpatņus vienuviet neierasti lielā skaitā. Tauriņu nosaukums cēlies no sengrieķu miega dieva Morfija vārda. Zilais morfīds ir viena no krāšņākajām tauriņu sugām pasaulē. Šo tauriņu spārnus klāj caurspīdīgas zvīņas, kas atstaro saules starus un veido zilo krāsu.

"Zilo morfīdu trakuma" laikā Tropu tauriņu mājā būs apskatāmi arī citi Dienvidamerikas un Āzijas tropisko džungļu tauriņi, bet Palmu mājas vestibilā no 28. aprīļa līdz 7. maijam būs skatāma izstāde "Kaktusi un citi sukulenti". Izstāde būs iespēja izzināt kaktusu daudzveidību un īpašības. Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot atbildes uz jautājumiem, kas saistās ar kaktusu un citu sukulentu audzēšanu un kopšanu, kā arī piedalīties nodarbībās un gūt noderīgus padomus kaktusu, adeniju un litopšu pārstādīšanā.

Atgādinām, ka no marta Tropu tauriņu mājas apmeklējums ir iekļauts LU Botāniskā dārza ieejas biļetes cenā.

Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!