Foto: Publicitātes foto

Vācijas lielākās aviokompānijas Lufthansa lidmašīnas jau drīzumā atkal varētu palikt uz zemes, jo pilotu arodbiedrība nespēj vienoties ar kompānijas vadību, tāpēc drīzumā varētu notikt jauns streiks.

Arodbiedrība nav spējusi vienoties ar vadību par pensijām pilotiem, raksta spiegel.de. Tāpēc piloti sola streikot, bet to, kad tieši viņi pārtrauks darbu, gaisa kuģu kapteiņi sola paziņot jau tuvākajā laikā.

"Mēs atvainojamies par neērtībām, ko sagādājam Lufthansa klientiem," sacīja arodbiedrības pārstāvis. Tomēr, viņaprāt, uzņēmums varētu "ar atbilstošajām signāliem" novērst streiku. Arodbiedrības Cockpit prezidents Ilja Šulcs (Ilja Schulz) spiegel.de stāstījis, ka viņi turpinās cīnīties pret "izmaksu cirpšanu uz darbinieku rēķina, kas ietilpst uzņēmuma plānos." 

Lufthansa ar paziņojumu atbildēja vēlā piektdienas, 22. augusta, vakarā. Vadībai esot žēl, ka arodbiedrība pieņēmusi šādu lēmumu,tomēr Lufthansa esot gatava turpināt sarunas, bet viņi tajās vēlas iesaistīt arī citas arodbiedrības.

Cockpit pārstāv 5400 pilotu, kas strādā Lufthansa, Lufthansa Cargo un Germanwings, intereses. Arodbiedrība aizstāv viedokli, ka pilotiem jāsaglabā iespēja priekšlaicīgi pensionēties. Savukārt Lufthansa vēlas ieviest jaunus noteikumus priekšlaicīgai pensionēšanai.

Piloti arodbiedrībā martā jau nobalsoja par nepieciešamību panākt jaunu kolektīvo līgumu. Bet, kad tas neizdevās, aprīlī notika trīs dienu izmēģinājuma streiks. Streiks atstāja milzīgus sarežģījumus gaisa satiksmē visā pasaulē. Tas bija lielākais streiks uzņēmuma vēsturē, un skāra vairākus tūkstošus lidojumu, ietekmējot ap 425 tūkstošiem pasažieru.

Pēc streika abas puses atgriezās pie sarunu galda, tomēr šobrīd izskatās, ka arī tās nav izdevušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!